nlc.hu
Trend

Így védekeznek a puskázás ellen a Fülöp-szigeteken

Fejfedőkkel védekeznek a puskázás ellen a Fülöp-szigeteki diákok

Fülöp-szigeteken a diákok úgynevezett „puskázás elleni kalapokat” viselnek, nehogy véletlenül csalni tudjanak.
Maszkot viselő diák.

Az egyik Legazpi City-i egyetem diákjait arra kérték, hogy viseljenek olyan fejfedőt, amely megakadályozza, hogy bele tudjanak nézni mások dolgozataiba. Erre aztán a diákok szabadjára engedték a kreativitásukat,

kartonpapírokból, tojástartókból, vállfákból, az ország vezetőjét ábrázoló papírlapokból, és mindenféle anyagból készítettek maguknak kalapokat, parókákat, illetve maszkokat.

A 24 azt írja a BBC nyomán, hogy Mary Joy Mandane-Ortiz, a Bicol University College of Engineering gépészmérnöki karának professzora azt mondta a BBC-nek, hogy az ötletet pár 2013-ban Thaiföldön készített kép adta neki, melyeken hasonló fejfedőket viselő diákok szerepelnek.

A professzor Facebook-bejegyzései – amelyeken a fiatalok a bonyolult alkotásaikat viselik – napok alatt több ezer lájkot kaptak, és a filippínó média is beszámolt róluk.  A tanár szerint eredményes volt a projekt, a diákok így keményebben tanultak a vizsgára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top