nlc.hu
Trend

Elhunytak tetoválásait mentik meg

Elhunytak tetoválásait menti meg egy cég

Bármennyire bizarrnak is tűnik, nagyon is van igény a szolgáltatásra.

A clevelandi székhelyű Save My Ink Forever nevű cég lehetőséget kínál az embereknek, hogy haláluk után a tetoválásaikat műalkotásokként őrizzék meg. 

A Sherwood család több generáció óta temetkezési szolgáltatásokkal foglalkozik. A családfő, Michael és a fia, Kyle épp a barátaikkal italoztak, amikor az egyikük felvetette, hogy szeretné, ha a tetoválásai valahogy megmaradnának akkor is, ha ő távozik az élők sorából. Először csak nevettek az ötleten, később azonban elgondolkoztak rajta. A tetoválások gyakran igen sokat jelentenek a viselőiknek, illetve akár a családjuknak is, ezért voltaképpen logikus, hogy akadnak olyanok, akik szeretnék megőrizni azokat az örökkévalóságnak. Miután kidolgoztak egy technikát a tetoválások eltávolítására és tartósítására,  Sherwoodék megalapították a Save My Ink Forevert, és elkezdtek rendeléseket felvenni.

Elhunyt ember tetoválása

(Fotó: Save My Ink Forever)

„Megpróbáljuk a lehető legméltóbb módon csinálni. Az emberek számára ezek közül néhány valóban műalkotás. A családnak ez egy lehetőség arra, hogy ne csupán a földi maradványokról vagy a temetésről rendelkezhessenek, de megmaradjon számukra egy darab a szeretett személyből” – fejtegette Kyle Sherwood. 

Magáról a konzerválási eljárásról nem árultak el részleteket, csupán annyit, hogy egy meglehetősen összetett folyamat, mely nagyjából három-négy hónapot vesz igénybe. Miután elkészült, egy pergamenszerű műalkotás jön létre, mely további karbantartást nem igényel.

A céghez érkeznek olyan megrendelések is, mint például, hogy a tetoválásokból készítsenek könyvborítót vagy lámpaernyőt, ilyesmit azonban nem vállalnak, ahogyan arc vagy genitális tetoválásokat sem tartósítanak, az elhunytak méltóságának megőrzését ugyanis rendkívül fontosnak tartják.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top