nlc.hu
Trend

A combcsizma viselése

Így (ne) hordd a combcsizmát!

A combcsizmák visszatértek a divatba és bizony nagyon könnyű velük mellélőni. Elmondjuk, mi mindenre figyelj, ha ilyen lábbelit viselnél, de nem szeretnél úgy kinézni, mint egy csatornapucoló vagy Julia Roberts a Pretty Womanben.

A combcsizma idén télen újra ott van a szezon legtrendibb lábbelijei között. A holmi minimum megosztó és sajnos nagyságrendekkel könnyebb hibázni vele, mint nem. Ugyanakkor bizonyos szabályok betartásával egyáltalán nem lehetetlen ízléses és előnyös módon viselni. 

Hossz

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

A combcsizmák esetében a egyik legkritikusabb pont a megfelelő hossz megválasztása. Tény, hogy ez lábbeli alapvetően inkább a magasabb termetűeknek áll jól, ám számukra is kerülendők a combközép fölé érő szárak, azokban ugyanis bárki úgy fest, mintha a csizmái éppen lenyelnék. 170-175 centi felett az ideális szárhossz combközépnél vagy annak vonala alatt valamivel végződik. Ha alacsonyabb vagy, akkor sem kell feltétlenül lemondanod azonban az ilyen csizmáról, azonban lehetőleg olyan darabot válassz, ami éppen csak a térdeket fedi, a combból viszont érdemben nem „vesz el”. Így a combod hosszabbnak látszik és testarányaid harmóniában maradnak.

Bőség

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

A csizma bősége és ráncolódása szintén meghatározó szempont. A lábbelinek ugyan nem kötelező teljesen rásimulnia a lábakra, sőt, kaphatók belőle oversize fazonú modellek is, ezeket azonban inkább hagyd a cipőboltban! A túlságosan bő, elálló, vadul harmonikázó szárral rendelkező darabok ugyanis a csatornapucoló csizmát idézik, és akár kimondottan groteszkké is tehetik a kinézetedet. A combcsizma mindenképpen erősít optikailag, ám annál kevésbé, minél jobban idomul a szár a lábakhoz. Itt kell megjegyezni azt is, hogy a nem teljesen egyenes lábformákat, mint az O-láb vagy az X-láb, az ilyen csizmák óhatatlanul kihangsúlyozzák, ha pedig a szár még el is áll, az csak tovább fokozza ezt a hatást.

Anyag és sarokmagasság

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

Azt, hogy a combcsizma mennyire hat ízlésesnek, nagyban meghatározza az anyaga, illetve a sarokmagassága és az orr kialakítása is. A tűsarkú, lakkbőr verziók olcsósítják, sőt akár egészen közönségessé is tehetik a külsődet – és itt most idézd fel lelki szemeid előtt Julia Roberts híres jelmezét a Pretty Womanből! Ha mindenképp a magassarkú változatot részesíted előnyben, válassz inkább velúr vagy nubuk anyagú modellt, feketében vagy valamilyen visszafogottabb árnyalatban! Ezen a télen viszont még divatosabbak és nem elhanyagolható mértékben kényelmesek is a lapos vagy flatform talpú, tompább orrú, mattabb textúrájú vagy legfeljebb közepesen fényes bőrből készült darabok.

Kombinációk

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

A combcsizma explicit módon karakteres lábbeli, mely, ha egy kicsit is túlzásba esel vele, akár a színét, fazonját tekintve, könnyedén leuralja az outfitedet. Ennek ellensúlyozására azonban nem megoldás, sőt tovább súlyosbítja a helyzetet, ha túlságosan színes, mintás, merész darabokkal kombinálod, akkor ugyanis a szett nem csupán sok lesz, de rengeteg. Monokróm összeállításokban, letisztult stílusú holmikkal párosítva, illetve az előző bekezdésekben felsorolt szempontokat is betartva ugyanakkor képes akár abszolút szofisztikált megjelenést is kölcsönözni.

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

A combcsizma esetében nyilvánvalóan adja magát, hogy minivel vagy sorttal viseld, hiszen a jellege, szárhossza így érvényesül leginkább. Ilyenkor is oda kell azonban figyelni arra, hogy semmiképp ne hasson úgy, mintha lemaradt volna rólad egy ruhadarab. Nem jó választás hozzá például egy oversize pulóveruha vagy blézerruha, hiszen azzal úgy néz ki, mintha elfelejtettél volna nadrágot húzni. Ha miniruhát veszel fel hozzá, a szabásvonal tegye egyértelművé, hogy valóban egészruháról van szó, de a felsőrésztől határozottan elkülönülő, az alatt el nem tűnő miniszoknya vagy sort is megfelelő lehet, persze az ízlésesség fentebb már említett kritériumait is szem előtt tartva.

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

A kifutók nagy kedvence volt és mint ilyen, aktuálisan trendinek számít az is, ha a csizmaszár bekúszik a szoknya vonala alá. Az olyan hosszú szár azonban, melyet már egy mini is eltakar, eleve kerülendő, így ez a kombináció csak legalább térdig érő vagy midi fazonú szoknyával működik. A lábakat azonban mindenképp vastagabbnak mutatja, ezért inkább vékonyabb vádlikkal rendelkezőknek javasolt bevállalni.

Combcsizma viselése

Fotók: Getty Images

Ha nadrággal kombinálod a combcsizmát, egyetlen, nagyon egyszerű szabályt kell betartanod: a nadrág ne legyen bő! A térd fölé érő csizmaszárból kibuggyanó nadrágszár ugyanis slampossá teszi a kinézetedet. Ehhez a lábbelihez a skinny fazonú nadrág – és hangúlyozottan nadrág, nem pedig leggings – a megfelelő választás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top