nlc.hu
Trend

Extrém hosszú hajú lengyel nő

Megtiltották neki a hajvágást, extrém hosszú tincseket növesztett

A fiatal lengyel nő egyszer vágatott a hajából, de a családja felháborodott. Azóta csak növeszti a hajkoronáját.
Aranyhaj

Élő Rapunzelnek hívják a lengyel Karolina Czajkowskát, amire rá is szolgált az Inowroclawban élő 30 éves nő, hiszen a haja hosszabb, mint a teste.

Már tinédzserként is a derekáig értek a tincsei, aztán 19 éves korában úgy döntött, hogy 30 centimétert levágat a hajából. Karolina családja egyáltalán nem örült ennek, az édesanyja és a nagymamája megkérte, hogy hogy soha többé ne vágasson a hajából. A lány engedelmeskedett a kérésnek, és azóta csak a haja végéből vágatott, hogy megőrizze a hajkorona egészségét és jó állapotát.

Karolina tincsei mostanra több mint 175 centiméter hosszúra nőttek, ami tíz centivel több, mint a nő 165 centiméteres testmagassága. Így ha feláll, a kibontott haja vége a földet söpri.

Természetesen egy ilyen hajkorona különleges odafigyelést és törődést igényel. Karolina mindig befont hajjal alszik, a hajmosás pedig igen időigényes folyamat nála.

„A hajmosás attól függ, mennyi időm van. Néha hajmaszk, mosás, végül kondicionáló, máskor csak mosás és kondicionáló. Olykor pedig olajat adok a maszkhoz. Ha lehet, hagyom, hogy magától megszáradjon, ha pedig szárítani kell, akkor hideg vagy közepes hőmérsékletű levegőt használok” – osztotta meg a hajápolási praktikáit Karolina.

Az online értékesítéssel foglalkozó nő úgy gondolja, a jó géneknek köszönheti az egészséges haját, de azt is elárulta, hogy a hosszú tincsek hátrányokkal és kellemetlen helyzetekkel is járnak. Sokszor rálépett a saját hajára, de az is előfordul, hogy a barátai ráülnek a tincseire.

„Az fájt a legjobban, és akkor téptem ki a legtöbb hajamat, amikor a munkahelyemen a gurulós székkel átgázoltam a hajamon” – mesélte Karolina, aki mostanában inkább kontyban hordja a hajkoronáját, mert úgy nem csak biztonságosabb, de kevésbé kócolódik is.

Bár ő imádja a különleges haját, azzal is tisztában van, hogy nem mindenki rajong érte. „Hallottam, hogy az emberek azt mondják, unalmas, csúnya és nem praktikus. Az emberek ízlése különböző, és nem kell mindenkinek ugyanazt szeretnie, úgyhogy nem foglalkozom ezekkel a megjegyzésekkel” – mondta a nő, aki szereti a hosszú haját, jól érzi magát így, úgyhogy egyelőre nem tervezi, hogy levágatja.

Bár Karolina haja is tekintélyes hosszúságúra nőtt, a közelébe sem érhet az igazán extrém hosszúhaj-rekordereknek, hiszen egyikük uszkve 19 méter hosszú hajjal rendelkezik. 

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top