nlc.hu
Trend

Nőies ruhák céges karácsonyi partira

Tippek, mit vegyél fel az év végi céges buliba, és tanácsok, mit ne

Mennyire öltözzünk ki a céges vacsorára? Mi az, ami már túlzás?

December a céges karácsonyi bulik, az év végi partik időszaka, a legtöbb munkahely kisebb-nagyobb összejövetelek alkalmával köszöni meg alkalmazottainak az egész éves munkát. A közös szebb jövőbe tekintés pedig megköveteli az elegáns öltözéket, a boltok flitterhalmai láttán azonban joggal merül fel a kérdés: mennyire illik kiöltözni egy céges buliba? És mi az a szett, ami nem oda való?

Mit (ne) vegyél fel céges karácsonyi bulira?

Az év végi partikon talán több a piros szín és a csillám, ám ne feledkezzünk meg róla, ez is épp olyan munkahelyi összejövetel mint a többi, néhány dologra érdemes tehát figyelni, ha másnap nem szeretnénk kellemetlen érzésekkel telve munkába menni. Bár a konkrét ruhaválasztás függ attól, milyen helyre, milyen program köré szervezik a bulit, általánosságban véve az alábbi néhány dologra érdemes figyelni:

  1. tartsd be a jó öreg szabályt: vagy a szoknyád legyen rövid, vagy a dekoltázsod mély, a kettő egyszerre túl sok. Egy munkahelyi vacsorán különben sem illik „mindent kirakni”, ezért a szoknya rövidségének is érdemes határt szabni (mint ahogy a szoknya sliccelésének is), és szerencsésebb, ha a dekoltázs sem extrán mélyen szabott. 
  2. A flitteres ruhák most abszolút a top típust jelentik, nyugodtan válassz ilyet, a fenti ruhaszabály betartásával is szuper csinos darabok közül tudsz választani. Elég lehet, ha csak a felsőd vagy szoknyád flitteres, ruhák esetén is többfélét kapsz, amiket kisebb felületeket borít flitter. 
  3. Nemcsak a flitterek csillognak, érdemes a szatén- és bársonyruhákat is szemügyre venni, nagyon elegáns, ahogy a fény visszaverődik rajtuk.
  4. A teljesen áttetsző anyagú ruhák bár divatosak, nem munkahelyi eseményre valók. Melltartót (pláne bugyit) villantani nem itt kell, ha áttetsző, például muszlin anyagú ruhát szeretnél viselni, jobb, ha veszel alá egy hozzá illő trikót, szatén szoknyát.
  5. Ha csak a rendezvény dress code-ja nem kéri, szükségtelen földig érő estélyi ruhában érkezni. Egy csinos koktélruha, overall tökéletes választás, de szoknyás, nadrágos szettekből is ezernyi félét összeállíthatsz.
  6. A farmert azonban most inkább kerüld, egy ünnepi vacsorára, fogadásra nem illik a denim, válassz helyette inkább jól szabott szövetnadrágot.
  7. Ha nem szeretnél egyetlen vacsora miatt új ruhát vásárolni, jó megoldás, ha választasz egy csinos alapdarabot (például kis fekete ruhát, fekete nadrág és elegáns felső párost), és a kiegészítőkkel dobod fel a szettet. Lehet ez egy piros öv a fekete ruhához, egy nagyobb, csillogó nyaklánc, vagy díszesebb fülbevaló is, no és persze egy szép magas sarkú a megszokott sneaker helyett.

A lentiekhez hasonló ruhák nem céges bulikra valók:

Az ilyen ruhán minden túlzó, hogy alkalmas legyen egy céges bulira.
Megnézem
Összes kép (5)

A fentiekre ügyelve átnéztük a márkák aktuális kínálatát, hogy adjunk néhány tippet rá, hol találtok megfelelő ruhákat. Íme a választék kis töredéke felsőkből, szoknyákból, ruhákból és minden másból.

Elegáns felsők céges bulikra

Mohito piros felső
Megnézem
Összes kép (9)

Alkalmi blézerek karácsonyi céges bulikba

Zara bársony blézer
Megnézem
Összes kép (6)

Elegáns szoknyák, nadrágok céges bulikra

Bonprix piros szoknya
Megnézem
Összes kép (9)

Elegáns ruhák, overallok céges bulikra

Mohito piros mini ruha
Megnézem
Összes kép (17)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top