nlc.hu
Trend

Merő Péter divattervező sikere

Magyarország a döntőben – Merő Péter a legjobb 12 divattervező közé jutott Bangkokban

A 3. Thai Silk Fashion Week zsűrije közzétette a most először meghirdetett divattervezői versenyén továbbjutottak névsorát: eszerint a Magyarországot képviselő Merő Péter is ott van a legjobb 12 listáján.
Merő Péter divattervező

A Thai Selyem Divathéten 62 ország képviselője indult az alkotók versenyén, ezek közül tűnt ki Merő Péter kifinomult kreációja is. A magyar divattervező alkotta Várkonyi Andrea esküvői ruháját is.

A tervezők a színpadi bemutatókra thai selyemből készített ruhakölteményeik egyikét benevezhették az első alkalommal meghirdetett International Thai Silk Designer Contest megmérettetésére. A zsűriben olyan nevek is helyet kaptak, mint Jimmy Choo vagy Rocco Barocco.

A thai divathét utolsó napján, december 11-én este a záróceremónián egy színpadi show keretében kiderül, hogy ki lesz az International Thai Silk Design Contest győztese.

Merő Péter balettművészből lett divattervező, aki Berlinből költözött haza, hogy egyre sokasodó megrendeléseinek bázist találjon, miközben márkává nőtte ki magát. Mindennek már nyolc éve, akkor indult útjára saját nevét viselő szalonja. „Szeretem, ha valami drámai, túlzó, ha kivált valamilyen érzést az öltözék. Fontos, hogy adjon valami pluszt azonkívül, hogy egy szép ruha, ne legyen egyhangú” – mondta egy korábbi, nlc-nek adott interjúban munkáiról Péter, akinek nagyon drukkolunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top