nlc.hu
Trend

Karácsonyi öltözködés

Bársony, aranyfény vagy inkább csúnyapulcsi? – Így öltözz a karácsonyi összejövetelekre!

Még nincs ötleted mit vegyél fel idén a karácsonyi összejövetelekre? Elegánsan öltöznél fel? Kényelmesen, de azért sikkesen? Vagy inkább lazán? Adunk néhány tippet.

Ahogy a karácsonyi menü összeállítása, a karácsonyfánk stílusa, vagy épp az ajándékozási szokások tekintetében, úgy az ünnepi öltözködés terén sem vagyunk egyformák. Vannak, akik számára alap ilyenkor a lehető legelegánsabb szettet viselni, mások valami könnyed, de sikkes összeállítást választanak legszívesebben és akadnak olyanok is, akik a karácsonyi összejöveteleken is a kényelmet és a lazaságot részesítik előnyben. És ez mind teljesen rendben is van. Inspiráció gyanánt most követkzik három ünnepi szett, három különböző stílusban.

Bársonyos elegancia

A bársonyos anyagú holmik az ünnepi öltözködés alapdarabjai, ebben a szezonban pedig különösen felkapottnak számítanak. Az outfit alapja egy elegáns, mélyzöld ruha, melyet az áttetsző fekete dekoltázs- és ujjrész tesz szofisztikáltan izgalmassá. A ruhához egy szintén bársonyos fényű, fekete blézert és egy tónusában hasonló, magassarkú bokacsizmát ajánlunk.

Karácsonyi öltözék

Ruha: Mohito, blézer, táska, bokacsizma: Zara, fülbevaló: Pandora

Mivel a ruha és a lábbeli letisztultabb vonalúak, a táska lehet kissé extrább darab, péládul egy flitterekkel és tollakkal díszített modell. Ékszerezésben viszont a visszafogottságra törekedtünk: az apró kövecskékkel kirakott fülbevaló stíusában a csillogó övcsattal kacsint össze.

Könnyed sikk 

Ez a világosbarna, testhez simuló darab a kötött ruhák minden előnyös tulajdonságával rendelkezik –  meleg, kényelmes, mégis nőies –, az anyagát azonban finom, vékony, aranyfényű szálak szövik át, ami abszolút ünnepi viseletté teszi. Az egyszerű szabású ruhát látványos, szintén aranyfényű ékszerszettel turbóztuk fel.

Karácsonyi öltözék

Ruha, ékszerek: Reserved, táska: CCC, csizma: Zara

Maradtunk az aranynál a táska esetében is: ez a masnival díszített alkalmi táska tökéletes karácsonyi darab, hiszen úgy néz ki, akár egy gondosan csomagolt ajándékdoboz. Lábbeliből viszont már nem aranyat, hanem a ruha alapszínével harmonizáló barna térdcsizmát választottunk. 

Pulcsis lazaság

Ha lazára vennéd a karácsonyi szettedet, mégis utalnál vele az ünnepre, indulj ki egy karácsonyi „csúnyapulcsiból”, aminek persze a legkevésbé sem kell csúnyának lennie. A norvégmintás, jegesmedvés-fagyöngyös pulóvert egy viaszolt anyagú skinny nadrággal kombináltuk, melynek piros árnyalata egyrészt klasszikus karácsonyi szín, másrészt a pulcsi mintázatában is megtalálható. A pici, karácsonyi üveggömböt imitáló fülbevaló hangulatában és színében is pontosan illik a szett többi eleméhez és persze az alkalomhoz.

Karácsonyi öltözék

Pulóver, fülbevaló: H&M, nadrág, táska: Stradivarius, csizma: CCC

A hótaposó fazonú, műszőrmés csizmák az idei téli szezon nagy favoritjai, ami jó hír, hiszen melegek, puhák és olyan kényelmesek, akár egy vastag zokni. És hogy mihez illik egy ilyen lábbeli, nos, például egy pulóveres outfithez, persze szigorúan szűk szabású nadrággal. Az összhatás pedig még stílusosabbá tehető egy szintén trendi, műszőrmés táskával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top