nlc.hu
Trend

Sztárok pózai a vörös szőnyegen

A T-Rex-től az Angelináig – Így pózolnak a sztárok a vörös szőnyegen

Mutatjuk a bevált trükköket és azt a sztárt is, aki köszöni szépen, de nem kér ezekből.

Az előnyösen megválasztott ruhán, frizurán és sminken felül a kamerák előtt felvett pózokon is múlik, hogy a sztárok kifogástalanul mutassanak a vörös szőnyegen készült fotóikon. Erre is léteznek persze jól bevált technikák. Íme, a kilenc leggyakoribb póz, valamint az a híresség, akinek saját, csak rá jellemző póza van!

Lábak keresztben

Ez a póz lényegében a keresztezett lábakkal ülés álló változata. Sikkes és szofisztikált hatást kelt, optikailag hosszabbnak mutatja a lábakat, és arra is alkalmas, hogy az esetleges előnytelenségeket – O-láb, X-láb – ellensúlyozza. Minél több látszik ki az öltözék alól a lábakból, annál látványosabb, tehát leginkább mini vagy midi fazonú ruhák viselésekor alkalmazzák, földig érő szoknya alatt nem érvényesül.

Isla Fisher a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Diagonál

Hosszú, különösképp pedig uszályos ruhák esetén talán a legelőnyösebb póz a diagonál, vagyis amikor az egyik láb hátrébb, a másik előrébb kerül, utóbbi kissé hajlítva és átlósan döntve. A póz kerekebbnek mutatja a csípőt, keskenyebbnek a derekat, a testarányokat a homokóra sziluett felé tolva. Mindemellett nem elhanyagolható módon kiemeli a ruha szabását, a finom anyagok esését, illetve meghosszabbítja az uszály vonalát.

Zendaya a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Kéz a csípőn

Nem csak a lábakkal, de a karokkal is kezdeni kell valamit pózoláskor. A leginkább bevett módszer, hogy a sztárok lazán csípőre teszik az egyik vagy akár mindkét kezüket. A teáskanna pózként is emlegetett beállás kiemeli és karcsúbbnak mutatja a derekat, formásabbnak a vállakat, hosszabbnak és tónusosabbnak a karokat. A csípőre tett kéz rádásul szinte minden lábtartáshoz passzol. 

Zoe Saldana a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

T-Rex

A másik bevált kéztartás a T-Rex, mely arról kapta a nevét, hogy a celebritások – a nevezett dinoszauruszhoz hasonlóan – hajlított könyökkel, a has/csípőcsontok magasságában lógatják a kezeiket, általában néhány ujjukat lazán összeérintve. Egyszerű, szofisztikált, ám inkább zárkózottságot kifejező póz. 

Zuri Hall a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Kéz a zsebben

A szoknyás estélyi ruhák közül is egyre több készül zsebbel, ha pedig már ott vannak azok a zsebek, magától értetődő, hogy a hírességek zsebre is teszik az egyik vagy mindkét kezüket. A póz hasonló előnyökkel jár, mint a csípőre tett kéz, mindemellett egyfajta lazaságot is kifejez.

Rita Ora a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Nézz vissza!

A sztárok egyik legnagyobb kedvence az a póz, amikor hátat fordítva, majd az egyik válluk felett visszanézve mosolyognak a kamerákba. Az ilyen beállás értelemszerűen kiemeli a ruha hátulját, így például a mély hátdekoltázst, a hátsó részen elhelyezett díszítést vagy látványos szoknyarészt, uszályt. Összhatásában egyszerre klasszikus és kacér, a szó szoros értelmében vett flört a kamerákkal.

Sadie Sink a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Puszi!

A vörös szőnyeges puszidobálás ihletője Marilyn Monroe volt, később a Victoria’s Secret modellek hozták újra divatba, ma pedig már minden híresség csinálja, aki szeretne közvetlenebbnek, játékosabbnak tűnni a vörös szőnyegen. Az egyik legkommunikatívabb póz, mely ugyanakkor nem áll jól akárkinek: az egyébként jégkirálynő típusú celebritások esetében például inkább mesterkéltnek hat.

Bella Hadid a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Pörgős

Bizonyos típusú, így a könnyed, ám réteges anyaghasználattal, vagy épp pörgős szoknyarésszel készült ruhákban szinte kötelező pördülni, fordulni néhányat a kamerák előtt. Ez a legkevésbé statikus póz, mely fesztelenséget sugall és persze garantáltan ellopja a show-t. Az ilyenkor készült felvételek pedig kifejezetten üdítő változatosságot jelentenek a gyakran meglehetősen egysíkú vörös szőnyeges fotók sorában.

Lupita Nyong'o a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Angelina Jolie

Angelina Jolie a 2012-es Oscar-gálán viselt éjfekete, bársony Versace estélyije kétségkívül minden idők legemlékezetesebb vörös szőnyeges öltözéke, amihez nagyban hozzájárult az a póz is, melyben a színésznő a fényképezőgépek elé állt a gálán. A magasan sliccelt szoknyarész a comb felső harmadáig láttatni engedte Jolie jobb lábát, az átellenes oldalon csípőre tett kéz pedig még határozottabbá tette a sziluettet. A póz maga a megtestesült magabiztosság, nem véletlen, hogy szinte azonnal ikonikussá vált és a hasonló szoknyarésszel készült ruhákat viselő sztárok máig is nagy előszeretettel alkalmazzák.

Angelina Jolie a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Victoria Beckham

Victoria Beckham az a sztár, aki nem kér az egyenpózokból, inkább kitalált magának egy sajátot: enyhén hátradőlő felsőtest, a bal láb elöl, kissé átlósan tartva, bal kéz a combon, a fej kissé előre döntve, a haj a bal vállon, féloldalasan előre húzva. A popsztárból lett divattervező mérnöki pontossággal képes kivitelezni ezt a beállást és a vörös szőnyeges fotóin szinte csak kizárólag így látható. 

Victoria Beckham a vörös szőnyegen
Megnézem
Összes kép (3)

Via: 1, 2 , 3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top