nlc.hu
Trend

Divattrendek: New York-i Divathét 2023/24 ősz-tél

Wednesday-sikktől a szaténlázig: divattrendek, amikről tudnod kell

Lezajlott a New York-i Divathét, mutatjuk a legizgalmasabb trendeket, amik a következő őszi-téli szezonban ránk várnak.
Melyik ruhába bújnál bele legszívesebben most azonnal?

Kezdetét vette a divathetek forgataga, melynek első állomásán, New Yorkban már bemutatták a divatházak, milyen szetteket szánnak a következő őszi-téli időszakra. Most, hogy még fél lábbal a télben vagyunk, talán nem is lesz olyan nehéz elképzelni, felvennénk-e majd a fázós hónapokban a lentiekhez hasonló összeállításokat. Mi szívünk szerint néhányat már most a ruhásszekrényenkbe tennénk – vagy legalábbis megfizethető változataik egyikét.

Elegancia & kényelem

Nem csak a végletekről szólnak a divattrendek: markáns vonalat képviselnek a minden részletükben hordható, kényelmes, nőies szettek. Legyen szó nadrágos vagy szoknyás összeállításokról, egyrészes ruhákról, a kifutók darabjaiból sugárzott a jól szabott elegancia. Népszerű lesz a földszíneket élénkebb árnyalatokkal kombinálni, fénylő szatén, bársony vagy műbőr darabokat választani, hogy a lágyság és erő szép harmóniát alkosson.

Megnézem
Összes kép (7)

Wednesday-sikk

Vélhetően a Wednesday sorozatnak is köszönhető, hogy a következő őszi-téli szezonban is keresettek lesznek a picit darkos, gót stílusba hajló, talpig fekete összeállítások. A dominahatás helyett csipkék és fodrok határozzák meg a ruhákat, melyekről nem hiányoznak az áttetsző részletek sem. A Rodarte démoni összeállításaitól Bibhu Mohapatra ruháinak eleganciáján át LaQuan Smith dögös, finoman maszkulin szettjéig számos változatban feldolgozták a témát, már csak rajtunk áll, mit és hogyan valósítunk meg belőle

Megnézem
Összes kép (6)

Sziluettek középpontban 

Folytatódik a test vonalát lágyan követő, azt hangsúlyozó sziluettek divatja. Az egyrészes ruhák esetén különösen népszerűek az alakkövető fazonok, e tekintetben egyik kedvencünk a lenti Gabriela Hearst darab, ám kétrészes szettek esetén is divatos lesznek a derékhangsúlyos, karcsúsított szettek. A trendet sokféle stílushoz társíthatjuk, a kényelmet hangsúlyozó kötött ruháktól az elegáns overálokon át a szexi, csillogó buliruhákig számtalan változatban megtaláljuk.

Megnézem
Összes kép (7)

Szaténláz

Szintén egy továbbgördülő trendről van szó: miként az elmúlt szezonokban, úgy a következő őszi-téliben is velünk maradnak a szaténruhák. Az alapjáraton is látványos anyagot New Yorkban szívesen kombinálták élénkebb árnyalatokkal, amitől az összhatás még nemesebb és még látványosabb lett. Alkalmi ruhák esetén egyértelműen jó választások, hétköznapi szettek esetén pedig szuper opciót jelölnek a szaténkosztümök. Ha ennél visszafogottabb megoldást keresünk, viseljük külön csak a blézert vagy nadrágot hétköznapibb darabokkal, vagy válasszunk szépen fénylő blúzt, szoknyát, alkalmi jellegüket könnyen tompíthatjuk kötött, szövet vagy farmer darabokkal.

Megnézem
Összes kép (7)

Hétköznapi pucérruhák

Kockázatos trend, amit a hétköznapokba csak jól átgondoltan javasluk beültetni, ám oly meghatározó, hogy szólni kell róla. Divat akár talpig áttetsző ruhába bújni, sejtetés helyett láttatni. Megfelelő alsóneműhasználatot és némi rétegezést azért javasolnánk e ruhákhoz, és míg egy buliba, partira izgalmas választások lehetnek, munkahelyre nem feltétlenül őket javasolnánk. Visszafogottabb megoldást jelent, ha csak felsőnk finoman áttetsző, ami alá viselhetünk trikót, vagy fölé mellényt, blézert.      

Megnézem
Összes kép (7)

Vállhangsúlyos blézerek

Blézerrel kombinálni a szettet top trendet jelent, számtalan kialakítással, anyaghasználattal találkozhatunk. Közülük is kiemelkednek a vállhangsúlyos darabok, például az olyan boxy blézerek, mint amit a Shimkai kifutóján láthattunk. A válltöméses, karakteres kialakítás dívik lekerekített változatban és szűkített vagy épp crop fazonnal kombinálva is. A válltömések egyértelműen erősítenek, ezért ügyeljünk az anyagválasztásra is: egy vastagabb szövetből készült blézer merevsége tovább erősítheti a felső testet, míg egy lágyabb szatén vagy viszkóz blézer könnyedebb hatást kelthet.

Megnézem
Összes kép (7)

Maxi kabátok

Az őszi-téli szezonok meghatározó ruhadarabjai a kabátok, esetükben a következő szezonra a maxi fazonokat ajánlotta szinte minden tervező a New York-i Divathéten. A korábbi szezonok oversize mániája e téren alábbhagyott, nagyobb számban láthattunk klasszikus fazonokat, karcsúsított kabátokat, melyeket nem egy helyen alakformáló övvel is elláttak. A szürke, fekete és bézs alapszínek természetesen divatban lesznek, ám mellettük az élénkebb színek, izgalmasabb árnyalatok is rendre feltűnnek. Nem kell neonig szaladni, ám ha egy klasszikus fazont extrább színben választunk, az éppúgy sokszezonos darab lehet, ráadásul statement elemét jelenti majd szettjeinknek. 

Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top