nlc.hu
Trend

Tavaszi divat 2023

6 hordható trend, ami mindent visz idén tavasszal

Ezek az irányzatok 2023 tavaszán nem csak a kifutókon felkapottak, de a hétköznapi ruhatárunkba is könnyen beépíthetjük őket.
Tavaszi divat 2023

Megkezdődött a 2023-as tavaszi szezon a divatban is. A világjárvány időszakát maga mögött hagyva a divatipar újra teljes fordulatszámon pörög, a kifutói trendek sokféleségét látva pedig csak kapkodjuk a fejünket. Most viszont azokra a meghatározó irányzatokra koncentrálunk, melyeknek a mindennapi ruhatárunkban is meglehet a helye az elkövetkezendő hónapokban. 

Rózsaszín

A Barbie esztétikából táplálkozó Barbiecore a tavalyi év egyik legnagyobb trendje volt, mely azonban nemhogy kifújt volna azóta, de mostanra még erőteljesebbé vált, és igen markánsan lesz jelen végig a tavaszi-nyári hónapok folyamán. Az irányzat domináns színe természetesen a rózsaszín, ezen belül is jelenleg a feltűnőbb, hangsúlyosabb, illetve mélyebb árnyalatai mennek, így többek között a pink, a fukszia, illetve a magentába hajló tónusok. A rózsaszín megjelenhet bármelyik ruhadarabon vagy kiegészítőn, ám a legeslegdivatosabb jelenleg, ha monokróm összeállításban viseljük egy vagy egyszerre több árnyalatát.

Zara kosztüm
Megnézem
Összes kép (7)

Farmer farmerral

A denim-on-denim, azaz a farmer farmerral irányzat ugyan már évekkel ezelőtt visszatért a divat fősodrába, azonban ebben a szezonban annyiban „szigorodott” a trend, hogy a különböző színű, koptatású farmerek kombinálása helyett elsősorban a teljesen összeillő – azonos anyagú, árnyalatú, esetleg díszítésű – 2-3 darabos szettek kerülnek előtérbe, de velünk maradnak a farmerruhák is, a legtrendibb farmer anyagú ruhadarab azonban a farmer overall lesz.

Mohito farmer szett
Megnézem
Összes kép (7)

Aszimmetrikus

Az aszimmetrikus holmik a divattervezők mindenkori nagy kedvencei, ebben az évben azonban várhatóan az utcai divatban is különösen nagyot mennek majd. Az aszimmetria minden elképzelhető formája trendi idén, az ilyen típusú kivágásoktól és sliccelésektől kezdve a húzott, ráncolt, átlapolt megoldásokig vagy épp az aszimmetrikus aljakig. Túlzásokba persze nem kell esni vele, egy outfiten belül már egyetlen aszimmetrikus darab is kifejezetten látványosnak hat. 

Zara ruha
Megnézem
Összes kép (7)

 

Ingruhák, blézerruhák

Az ingruhák és blézerruhák szintén több szezon óta jelen vannak a legfelkapottabb ruhadarabok között, és nem lesz ez másként az előttünk álló hónapokban sem. Ezeknek az egyszerre sikkes, sokoldalúan kombinálható és kényelmes daraboknak divatjában számottevő változás nem is következett be az előző idényhez képest, így a minimalista, egyszínű darabok és a mintásak egyaránt trendinek számítanak. Tehát ha már rendelkezel néhány ingruhával vagy blézerruhával, azok idén is ugyanolyan divatosak, mint tavaly vagy tavalyelőtt voltak. 

Mohito ruha
Megnézem
Összes kép (7)

Áttetsző

Az áttetsző darabok is ott vannak a szezon vezető trendjei között. Ezen belül minden olyan ruhaanyag szóba jöhet, ami bármilyen módon is megfelel ennek a követelménynek, így tehát a tüll, a csipke, sőt még a lyukacsos kötöttek is. Az áttetsző holmik alatt viselhetsz natúr színű vagy akár kontrasztos trikót, alsóruhát, de – például a pulóverek esetében – akár inget is. Nem csak a teljes egészében áttetsző modellek divatosak azonban, hanem azok is, melyeknek csak egy része, például egy panel, vagy az ujjai áttetszőek. 

Zara ruha
Megnézem
Összes kép (7)

Bő nadrágok

A bő fazonok mostanra egészen egyértelműen átvették az uralmat a nadrágdivatban. Bár skinny nadrágot továbbra is ér hordani, azonban tény, hogy a bő szabások a trendibbek, és ezekből is nagyobb a választék az üzletekben. Az elegánsabb vonalon a szivarnadrágok és öltönynadrágok mennek leginkább, míg lazább stílusban a jogger mellé az Y2K-reneszánsz jegyében becsatlakoztak az oldalzsebes cargo nadrágok és az ejtőernyős fazonok is.

Reserved nadrág
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top