nlc.hu
Trend

A 2023-as MET-gála ruhái

Vintage Chanel és macskajelmez – A 2023-as MET-gála leg-leg-leg ruhái

Akadt, aki vintage Chanelben, más vetkőzéssel, sőt olyan is, aki macskajelmezben idézte meg a 2019-ben elhunyt Karl Lagerfeld emlékét a MET-gálán.

A 2019-ben elhunyt Karl Lagerfeld munkássága előtt tiszteleg a New York-i Metropolitan Múzeum 2023-as divatkiállítása, és e tematika jegyében rendezték meg május első hétfő estéjén az év legelőkelőbb divateseményét – s egyben a tárlat megnyitóját –, a MET-gálát. A dress code értelmében a vendégeknek azt javasolták, viseljenek vintage darabokat azon két divatház, a Fendi vagy a Chanel archívumából, melyeket a legendás divatguru egykor vezetett, esetleg válasszanak ugyanezen márkák aktuális kollekcióiból, harmadik lehetőségként pedig szóba jöhetett még, hogy az öltözék valamiképpen utaljon a kreátor imádott macskájára, Choupette-re. Voltak, akik ez utóbbi opcióval éltek.

Íme, az idei gála leg-leg-leg ruhái!

Penélope Cruz a rendezvény egyik háziasszonyaként a Chanel 1988-as haute couture kollekciójának fátyolkapucnis menyasszonyi ruháját viselte. 

Penélope Cruz a 2023-as MET-gálán

Penélope Cruz (Fotó: Noam Galai/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images)

Dua Lipa szintén háziasszonyi feladatokat látott el a gálán, szintúgy vintage menyasszonyi öltözékben. A klasszikus, hercegnős vonalú tweedruha az 1992-es haute couture kollekció záró darabja volt, és annak idején Claudia Schiffer testén debütált.

Dua Lipa a 2023-as MET-gálán

Dua Lipa (Fotó: Kevin Mazur/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Gisele Bündchen szupermodell földre szállt angyalként libegett be az eseményre ebben a csillámos-tollas outfitben, mely a Chanel 2007-es tavaszi-nyári haute couture kollekciójából való. 

Gisele Bündchen a 2023-as MET-gálán

Gisele Bündchen (Fotó: John Shearer/WireImage)

Naomi Campbell rózsaszín-ezüst istennőruhában érkezett, mely szintúgy a Chanel archívumából, egészen pontosan a 2010-es tavaszi-nyári haute couture kollekcióból származik.

Naomi Campbell a 2023-as MET-gálán

Naomi Campbell (Fotó: Noam Galai/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images)

Nicole Kidman nem is választhatott volna stílusosabban: azt a púderszínű, strucctollakkal és kristályokkal díszített Chanel haute couture estélyit öltötte magára újra, melyet 2004-ben, a Chanel No. 5 reklámjában viselt.

Nicole Kidman a 2023-as MET-gálán

Nicole Kidman (Fotó: Theo Wargo/Getty Images for Karl Lagerfeld)

Margot Robbie a Chanel márkanagyköveteként – méghozzá az utolsóként, akit még személyesen Karl Lagerfeld választott ki erre a pozícióra – egy fekete, aszimmetrikus vintage sifonruhát viselt a divatház 1993-as kollekciójából. Az estélyit egykor Cindy Crawford mutatta be a kifutón.

Margot Robbie a 2023-as MET-gálán

Margot Robbie (Fotó: Kevin Mazur/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Kate Moss és lánya, Lila Moss egymáshoz és a dress code-hoz is hibátlanul alkalmazkodtak megjelenésükkel: mindketten a Fendi egy-egy barackrózsaszín kreációját viselték. Míg a szupermodell a márka aktuális tavaszi-nyári kollekciójából választotta ezt a slip dresst, addig lánya a 2018-19-es őszi-téli kollekció egyik darabját vette fel, melyet még maga Lagerfeld tervezett. 

Lila Moss és Kate Moss a 2023-as MET-gálán

Lila Moss és Kate Moss (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

Olivia Wilde estélyijét a Chloé divatház kreatív igazgatója, Gabriela Hearst álmodta meg, az ihletője pedig az a hegedű sziluettel díszített ruha volt, melyet Karl Lagerfeld tervezett még 1983-ban a francia divatház számára. 

Olivia Wilde a 2023-as MET-gálán

Olivia Wilde (Fotó: Noam Galai/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images)

Anne Hathaway jelenleg a Versace márkanagykövete, ebben a minőségében pedig az olasz divatház kreációjában kellett megjelennie ezen az eseményen is. Az öltözék azonban egészen zseniálisan ötvözte a Versace és a Chanel védjegyének számító elemeket. Donatella Versace gyakorlatilag az ikonikus biztosítótűs ruhát készítette el a színésznő számára Chanel-stílusban, fehér tweedből.

Anne Hathaway a 2023-as MET-gálán

Anne Hathaway (Fotó: Kevin Mazur/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Számítani lehetett arra is, hogy Karl Lagerfeld kreációi mellett a divatguru jellegzetes alakját, öltözködési stílusát is megidézik majd a gála egyes vendégei. Így tett többek között Cardi B, akinek öltözékét egy fiatal kínai divattervező, Chen Peng alkotta meg, a Lagerfeld-féle monokróm dizájnt egészen bravúros érzékkel, drámai báli ruhába oltva. A rapper ősz parókájával a néhai divattervező hajviseletére is utalt.

Cardi B

Cardi B (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Cara Delevingne a maga extravagáns módján, ám szintén egyértelműen felismerhetően Karl Lagerfeld figuráját idézte meg öltözékével és hajszínével. 

 Cara Delevingne a 2023-as MET-gálán

Cara Delevingne (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

A Kardashian-Jenner klán megjelent tagjai közül Kendall Jennernek sikerült leginkább kapcsolódni a tematikához a monokróm, uszályos Marc Jacobs bodyval. Kim Kardashian a Schiaparelli divatházzal készíttette el az idei ruháját, melyet elviekben a Chanel-gyöngysorok ihlettek, ám a szett kevéssé Karl Lagerfeld emlékét, sokkal inkább a celeb 2007-es Playboy-fotózását idézte meg, amikor is szintén csak gyöngysorok takarták – éppen, hogy – a testét. Kylie Jenner pedig az idei rendezvényen is magasról tett a dress code-ra, ahogy szokott. 

Kendall Jenner, Kim Kardashian és Kylie Jenner a 2023-as MET-gálán

Kendall Jenner, Kim Kardashian és Kylie Jenner (Fotó: Kevin Mazur/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

A gála talán legmegosztóbb öltözékét Janelle Monáe viselte. A Thom Brown által tervezett, oversize kabáton művészi játékossággal köszöntek vissza a Chanel, illetve Karl Lagerfeld megjelenésének összetéveszthetetlen stílusjegyei. A kabát aztán lekerült a színésznőről, aki az abroncsszoknyaszerű ruha alatt csupán egy flitteres bikinit viselt. A vetkőzés azonban ebben az esetben inkább minden tekintetben elvett az összhatásból, mintsem hogy hozzátett volna. 

Doja Cat, művésznevéhez is híven, egy Choupette-ihletésű outfittel készült. A macskafüles Oscar de la Renta estélyihez még arcprotézist is felrakatott, hogy minél jobban hasonlítson Karl Lagerfeld macskájára.

Doja Cat a 2023-as MET-gálán

Doja Cat (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Az előzetes hírek egyébként arról szóltak, hogy Choupette személyesen is ott lesz majd az eseményen, ám a 12 éves bársonytalpút végül inkább megkímélték a stressztől. Helyette azonban valaki egy ember méretű, realisztikus Choupette-jelmezben sétált be a gálára, majd a fejrész levétele után kiderült az is, hogy a jelmezt az Oscar-díjas Jared Leto viseli. Persze, ki más?!

Jared Letoa 2023-as MET-gálán

Jared Leto (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Az idei gála egyik nagy kérdése volt, hogy a második gyermekével várandós Rihanna vajon részt vesz-e rajta. Nos, ha az utolsó pillanatban is, de párja, A$AP Rocky oldalán megérkezett a rendezvényre. Az énekesnő – ahogy a MET-gálákon rendesen – gigaruhát öltött magára, mégpedig ezúttal egy hófehér Valentino-kreációt. A$AP Rocky pedig a néhai divattervező nyomán, aki olykor szintén viselte így, a monokróm ing-zakós összeállítást skót szoknyával kombinálta. 

Rihanna és A$AP Rocky a 2023-as MET-gálán

Rihanna és A$AP Rocky (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top