nlc.hu
Trend

Kipróbáltuk a tiktokos frizuratrükköket

Tényleg működnek a tiktokos frizuratrükkök? Kipróbáltuk!

A TikTok-videókban egyszerűnek tűnő, látványos frizurákat próbáltunk elkészíteni. Mutatjuk, hogy sikerült.
Frizuratrükkök

Ha valaki rendszeresen böngészi a közösségi oldalakat, például a TikTokot is, akkor szinte esélye sincs elkerülni a pofonegyszerűnek tűnő praktikákat, legyen szó akár sminkről, akár hajfestésről, vagy éppen otthon elkészíthető frizurákról. A tényleg könnyűnek tűnő, mégis látványos módszerek nyomába szegődtünk, hogy kipróbáljuk, mennyire egyszerű ezeknek az elkészítése a gyakorlatban.

Mivel a hajam hosszú, természetesen olyan megoldásokat kerestem, amik ehhez passzolnak, és bevallom, fontos szempont volt az is, hogy ne legyen benne ránézésre semmi kacifántos. A kézügyességem ugyanis hagy némi kívánnivalót maga után.

Elegáns tarkókonty

@alexgaboury Simple and sleek perfect for the holidays.🎄✨ If you need help securing the hairstyle, I have a tutorial where I show the best way to insert french pins. #updo #updotutorial #buntutorial #hairstyle #easyhairstyles #hairvideo #longhairstyles #holidayhairstyle ♬ Easily - Rufi-O

A kontyok nagy rajongója vagyok, adta magát, hogy ezzel kezdjem, már csak azért is, mert a legnagyobb dömping hosszú haj esetén egyértelműen kontyokból és copfokból van az ajánlott videók között. És már rögtön az első kísérlet bebizonyította, hogy a könnyűnek látszó módszer nem feltétlenül jelenti ugyanazt a végeredményt, mint amit a felvételen látunk. Az alábbi kontyot érdemes választékkal összefogott copfból készíteni. És ahogyan a végeredményből is láthatjátok, fontosabb a precizitás annál, mint hogy rögtön első alkalommal kifogástalan legyen, amit a tükörben látunk. A copfot nagyjából a harmadánál még egy hajgumival kösd össze, tekerd a két gumi közötti részt az ujjaid köré, majd a copfod aljával tekerd körbe a felső hajgumit, és hullámcsattal rögzítsd. Ha egyenesebben tartod a tenyered, mint én, csatból pedig többet is használsz nálam, akkor mutatós lesz, és tényleg nagyon gyors.

Kócos hatású konty

Személyes kedvencem, mert igazán menő az eredeti videót nézve. Itt is két hajgumit kell használnunk, és elméletileg csupán néhány mozdulat az egész. Fejtetőre rögzítsd a lófarkad, de ne húzd át teljesen hajadat a gumin. A kilógó részhez újabb hajgumit használj, majd válaszd szét ujjaiddal a két gumi közötti részt, és bújtasd át a kontyon. Elsőre egészen klasszra sikerült nekem. Ezen felbuzdulva arra gondoltam, tökéletesítem a módszert, sőt magasabbra helyezem az egészet. Kár volt, mert az újabb kísérlet már csapnivaló lett. De nem adom fel, mert gyors, divatos és látványos.

Félig kibontott haj

Az ideális megoldás, amikor szeretnéd kibontani a hajad, de nem akarod, hogy a szemedbe lógjon, ha félig összefogod. Ezt is fel lehet dobni az átbújtatós módszerrel, amihez egyáltalán nincsen másra szükség, csak egy hajgumira, illetve az ujjaidra. Válaszd el a hajad, szorosan fogd össze fejed közepe táján a gumival. Majd a hajgumi tövénél bújtasd át a mini copfot, és vagány, dús lesz az eredmény. Pofonegyszerű, és sokkal jobban néz ki, ment a megszokott módszer.

Csavart konty

Egyenesen beleszerettem ebbe a frizurába. Nagyon szép, nagyon nőies, nagyon elegáns. Klasszikus, kifinomult, és ha ráadásul könnyen és egyszerűen kivitelezhető, akkor az maga az álom. Elméletileg a módszer lényege mindössze annyi, hogy ujjaiddal összefogod tarkó tájékán a hajadat, csavarsz rajta egyet, majd feltekered. Trükkös, és vigyázz, mert szupergyorsan kicsúsznak a tincsek, ha nem figyelsz. Velem többször is így történt, egymás után. Szintén problémás a haj aljának elbújtatása, ahogyan az is, hogy legalább 5-6 hullámcsat szükséges a megfelelő rögzítéshez. Ha azt szeretnéd, hogy ne csak hátulról és oldalról, hanem szemből is szép legyen, akkor érdemes az egész művelet előtt választékot képezned, mert úgy könnyebben marad majd lesimulva a hajad. Sajnos távolról sem született meg nálam első nekifutásra az a végeredmény, amit reméltem, viszont egészen vállalható az is, ami így a fejemre került.

Szóval akkor érdemes vagy nem?

Csodák sajnos nincsenek, így ne ringasd magad abba, hogy minden fogás, amely egyszerűnek tűnik, az tényleg olyan könnyű, mint amilyennek látszik. A videó készítői nyilván rengetegszer próbálták már ki azt, amit éppen megmutatnak nekünk. De kísérletezni érdekes, vicces,  nem túl időigényes, és még akkor is tud szép eredményt hozni, ha más lesz a látvány, mint ami az eredeti terved volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top