Trend

Feketében nyáron? Nemcsak trendi, de a bőrünket is védi

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy ha nyár, akkor csakis a világos színű ruhák jöhetnek szóba, a fekete egyenesen tiltólistás, hiszen magába szívja a meleget. Egy újabb tévhitet döntünk meg.

A divatszakértők tudják: a fekete az örök sláger, bármivel kombinálható, ha akarom, elegáns, ha akarom, sportos, ha akarom, hétköznapi, ha akarom, ünnepi. Egyszóval bármikor bevethető darab, miért pont nyáron mellőznénk?

Ha nyár, akkor színek

Ilyenkor nyáron a ruhatárunk nagyjából egy színes papagáj tollazatához hasonlatos: sárgák, kékek, világos zöld és rózsaszín. De ne feledkezzünk meg arról, hogy a fekete is egy szín, és ha egész évben viseltük, nem kell nyáron sem elhanyagolnunk.

Kétségkívül nagyon jól mutatnak a lebarnult bőrön a fehér ruhadarabok, szinte világítanak, de ha egyszer, egyetlenegyszer is vettünk már fel tengerparti nyaralás után egy lenge fekete ruhát, érteni fogjuk, hogy ez még jobban kiemeli egészséges bőrszínünket.

Egészséges is

Ha ez még mind nem lenne elég, tudnunk kell, hogy a mediterrán vidékek öregjei nem véletlenül burkolóznak tetőtől talpig feketébe: a világos, fehér textilek ugyanis bizonyos mértékig áteresztik a káros UV sugárzást, míg a fekete nem. Persze ez a fekete ne legyen szoros, inkább a lenge, szellős darabokat részesítsük előnyben.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top