Trend

5 romantikus nyári ruha körte testalkatra

Néhány napon belül elkezdődik a nyári leárazások elő hulláma. Széles a csípőd, vékony a derekad, és ruhát keresel? Te vagy a mi emberünk. Segítünk.

Sokan mondják, hogy neked semmiség ruhát találni, vékony a derekad, úgyhogy mégy egy téglabudi is jól mutat rajtad. Tapasztalt körteként mondhatom, hogy egyáltalán nincs így, hosszú évek kemény munkája volt megtanulni, hogy mi az, amit szabad, és mit tilos.

Körteként a legfontosabb feladat, hogy kiemeljük a derekat, és tompítsuk a csípőt és a combokat. Ezért ennek a testalkatnak szigorúan tilos a tapadós egyberuha, a magas derekú farmer rövid pólóval kombinálva, a ceruzaszoknya és az ejtett derékrész.

Amivel viszont nem lehet melléfogni:

  •  Megkötős derékrész – ez kihangsúlyozza a derekat
  •  Könnyed esésű anyagok – minél libbenősebb egy textil, annál szebben mutat a csípőn
  • A-vonalú szabásvonal – kiemeli a derekat, és szélesebb csípőn is jól mutat
  •  Térd feletti szoknya, ruha – hosszabbítja a lábat, és optikailag vékonyítja a bokát.

Íme az 5 kedvencünk

Virágmintás A-vonalú

Forrás: Orsay

Forrás: Orsay

 

Az anyag tartása miatt ez a ruha még inkább vékonyítja a derekat. Nem árt óvatosan bánni a mintákkal, ugyanis ha túl sok a  virág csípőtájékon, akkor észrevétlenül kaphatunk még 5-10 centit a csípőnkre, de ebben az esetben ettől nem kell félni.

Sárga romantika

Forrás: H&M

Forrás: H&M

Ez a ruha becsapós, ugyanis sok körte a fodrok miatt hozzá se merne nyúlni, de nem kell félni. Ettől a ruhától nem lesz senkiből kiégett flamencotáncos, ugyanis a fodrok a csípővonal alatt kezdődnek, a feneket szépen formázzák, miközben szemérmesen vonják el a figyelmet a combokról. Hát nem csodás?  Igazán bátor körték az övet feketére is cserélhetik.

Fehér csipke

Forrás: Mango

Forrás: Mango

A fehér nyáron legalább annyira elegáns, mint a télen a fekete. Ezért bár a kötelező ruhák között csak a „kis fekete” szerepel szerintem legalább akkora létjogosultsága van a ruhatárban egy „kis fehérnek” is. Színes kiegészítőkkel feldobva nem lehet vele hibázni. Ez az egyszerű szabás egyébként nemcsak körtéknek áll jól. Az A-vonalú szoknyarész szépen emeli ki a derekat, amelyre vonzza a tekintetet a kötelező öv.

Piros elegáns

Forrás: Reserved

Forrás: Reserved

Ezt a ruhát azért válogattam be, mert egyszerre elegáns és kényelmes is. A derékrészre nem kell öv, ugyanis a visszafogott behúzás kiemeli azt, mégsem szorítja fűzőbe viselőjét. Jó választás. Főleg fekete kiegészítőkkel, bár igazság szerint én pinkkel is kipróbálnám.

Merész virágos

Forrás: Zara

Forrás: Zara

Utolsónak jöjjön egy igazán vagány darab, elsőre kell egy kis képzelőerő, hogy az ember ne a karibi mintás szobabelsőt lássa benne, de fekete kiegészítőkkel körte alkatúaknak tökéletes választás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top