TV-sztárok

Exkluzív Ryan Reynolds: “Idióta pletyka, hogy összejöttem Sandra Bullockkal”

Megválasztották a világ legszexisebb pasijának, számos gyönyörű szupersztár – köztük, Scarlett Johansson – volt a párja, de élőben mégis lehengerlően szerény és közvetlen, ja és remek a humora. Ryan Reynoldsszal Berlinben találkoztunk, ahol a legújabb filmjét, a Zöld Lámpást népszerűsítette.
A Zöld Lámpás című filmben
A Zöld Lámpás című filmben

A Zöld Lámpásban szuperhőst alakítasz. Mit kezdenél azzal, ha az életben is lennének szuperképességeid?
Valószínűleg a kozmikus jóságnak szentelném az életemet. Megtanítanám magam arra például, hogyan kell főzni vagy kitakarítani egy lakást.

Milyen szuperképességre van szüksége egy férfinak ahhoz, hogy elbűvöljön egy nőt?
Sok férfi hiszi azt, hogy ehhez elég egyszerűen csak jóképűnek lenni, és az úgyis mindenkit elvarázsol. Szerintem ez kevés, de szuperképesség azért nem kell hozzá. A jó humorérzék elbűvölő tud lenni, már csak azért is, mert a szépség elmúlik, de ez egy életen át veled marad.

Neked mennyire van szükséged a humorodra, hiszen megválasztottak a világ legszexisebb pasijának?
Elég furcsa dolog ez, mert ilyesmit az ember nem azért kap, mert kiérdemelte valamivel vagy tett valami jót. Egyszerűen csak azért, amilyennek született, ez pedig nem valami nagy érdem. Ugyanígy nézek már ki több évtizede, és egyszer csak kapok érte egy díjat. Persze azért nem vettem rossz néven a dolgot… (Nevet.) Kicsit hülye dolog, de ez van. A bulvárújságírásnak nagyobb szüksége van az ilyen elismerésekre, mint nekem.

Nem lettél hiúbb?

„A hiúság a legrosszabb dolog, ami egy színésszel történhet.”

A hiúság a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy színésszel. Ha hiú vagy, akkor a színészi munka számtalan örömétől tartod magad távol és korlátolttá válsz. Szerencsére egy olyan helyen nőttem fel, Kanadában, ahol helyén kezelik az embert. Persze egy szerephez fontos, hogyan néz ki az ember, de jó esetben ennek semmi köze sincs a hiúsághoz.

Ryan Reynolds a berlini bemutatón
Ryan Reynolds a berlini bemutatón

Mennyi időt töltesz a konditeremben, hogy ilyen jó formában légy?
Magamtól soha nem járnék oda, ahhoz én túl lusta alak vagyok. Kizárólag az egyes filmek és szerepek kedvéért szoktam kínozni magam. Imádok túrázni és biciklizni, de a monoton sportokhoz soha nem vonzódtam.

Mennyi időt töltesz a tükör előtt reggelenként?
Látom, nem akarsz leszállni a témáról. (Nevet). Semmi különös. Lezuhanyzom és egyszer magamra nézek, hogy rendben vannak-e azok a ruhák, amiket magamra rángattam aznap. Nem szoktam magamban gyönyörködni.

Egyre sikeresebb vagy Hollywoodban. Még mindig két lábbal a földön állsz?
Való igaz, hogy ebben az iparágban sok olyan ember dolgozik, akinek kicsit nagyobb az egója az egészségesnél, és kicsit torzult az önképük, de a többségre szerencsére nem ez a jellemző. Akik közel állnak hozzám a szakmából – és sokan közülük igen sikeresek –, máig ugyanolyanok, mint amikor a szakmába kerültek. Azt hiszem, nagyjából még mindig ugyanolyan fickó vagyok, mint aki annak idején Los Angelesbe költözött karriert csinálni. Persze azóta sok minden változott körülöttem és gyakran élvezem is, hogy felismernek és híres lettem, de attól én még a régi Ryan maradtam.

Nem úgy tűnik, mintha zavarna, hogy felismernek az emberek…

„Szeretek úgy filmet nézni, hogy nem tudom, milyen vallású az ember, akit nézek  vagy éppen a való életben kivel kefél félre.”

Nem mondanám, hogy az idegeimre megy a dolog, hiszen ezt a pályát én választottam és ha sikeres vagy ebben a szakmában, akkor ez ezzel jár. Nem sajnáltatni kell magam, hiszen filmsztárnak lenni privilégium. Sajnos ez azzal jár, hogy jóval kisebb az esélye annak, hogy valódi magánéletem legyen. Ma már mindent tudunk mindenkiről. Nem állunk meg addig, amíg az utolsó kis információmorzsához hozzá nem jutottunk. Én szeretek úgy filmet nézni, hogy nem tudom, milyen vallású az ember, akit nézek vagy éppen a való életben kivel kefél félre. Nem akarom tudni, ki a házastársa. Egyszerűen a színészt akarom látni és azt a teljesítményt, amit a vásznon mutat magából.

Exkluzív Ryan Reynolds: „Idióta pletyka, hogy összejöttem Sandra Bullockkal”Idegesített az is, amikor a sajtó összehozott Sandra Bullockkal a Nász-ajánlat forgatása közben?
Ez annyira idióta pletyka volt, hogy nem is kívánok rá reagálni. Sandra fantasztikus színésznő, kiváló komédiás és bármikor szívesen állnék újra vele a kamerák előtt, de ennyi a történet.

Szükséged van testőrre?
Áh, majdnem 190 centi magas vagyok, ha testőr is lenne mellettem, akkor az emberek összeszarnák magukat tőlem. (Nevet.) Szeretek találkozni a rajongókkal. Néha persze kisülhet belőle valami kellemetlen. Emlékszem egy esetre, amikor éppen akkor jöttek oda fotózkodni, amikor egy barátom arról mesélt nekem, hogy meghalt a nővére. Megkértek a fotóra, de mondtam, hogy ez most nem alkalmas pillanat, ekkor a lány azért suttyomban tovább fényképezett minket. Persze nem tudhatta, de azért ez kellemetlen volt.

Látom van egy tetkó a kézfejed felett. Mi is az?
Egy régi töltőtoll még kölyökkoromból. Jó hülye voltam. Akad rajtam még pár, mind gyerekkoromból. Mai fejjel biztos nem csináltatnék ilyeneket. Folyamatosan rejtegetem őket, hogy ne látszódjanak a filmekben.

A Zöld Lámpást augusztus 11-től vetítik az itthoni mozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top