TV-sztárok

Új vetélkedőben viaskodhatnak a sztárok

Magyarország, szeretlek! címmel új vetélkedő indul az m1-en. Ez alkalommal a magyar hírességeknek nem megalázó feladatokat kell teljesíteniük, hanem meg kell mutatniuk, hogy mennyit is tudnak hazánkról.

Háromfős csapatok mérik össze, hogy ki is tud többet a hazai kultúráról, művészetről, történelemről… Az adást nézve azonban nem kell sok ész hozzá, hogy kitaláljuk, a műsornak nemcsak az a lényege, hogy minél többet tudjunk meg Magyarországról, hanem az is, hogy erősítse bennünk a nemzettudatot. Elég csak végignézni a piros-fehér-zöld parókás közönségen, akik Varga Viktor slágerének átdolgozását éneklik. A „Lehet zöld a fű…” kezdetű szöveg helyett ezt skandálják: „A földgolyón csak egy kis darab, de ez az otthonom, és ez így is marad…”  Ezzel együtt a Magyarország, szeretlek! – a cím hazai mivoltának dacára – egy licencműsor, ami „I love my country!” elnevezéssel, nagy sikerrel futott már a világ csaknem negyven országában. Világszerte koncepció az is, hogy ismert emberek versengenek a részt vevő csapatokban, ám alapkritérium, hogy a személyiségek mögött valós teljesítmény álljon. Így tehát színészeket, zenészeket, sportolókat, újságírókat és műsorvezetőket láthatunk majd a heti rendszerességgel jelentkező, 70 perces vetélkedőben. Az első adásban Reviczky Gábor, Székely Bulcsú, Janicsák Veca, valamint Gundel Takács Gábor, Schell Judit és Cseh Laci versenyeznek majd.

A Madách Színházból jött a házigazda

Szente Vajk, Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő
Szente Vajk, Jakupcsek
Gabriella és Csiszár Jenő

A híres vendégek mellett három állandó sztár-szereplővel találkozhatunk a műsorban. A két csapatkapitány például Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő lesz, de a köztévé esélyt adott egy friss, fiatal tehetségnek is. Szente Vajkot eddig csak a színházlátogató közönség ismerhette, a Madách Színház fiatal színésze ezúttal vetélkedő házigazdája lesz. „Lesz, ami lesz alapon jöttem el a válogatásra, a mai napig nem tudom, kik voltak a versenytársaim a megmérettetésen, de nagyon örülök, hogy engem választottak. Az egész stáb nagy szeretettel fogadott, ami sokat segített a kezdeti nehézségeken. Gabitól és Jenőtől sok hasznos tanácsot kapok. Boldogan adtam az arcom és a nevem ehhez a produkcióhoz, hiszen amellett, hogy informatív és szórakoztató, megvan benne a fiatalos lendület, ami az én korosztályomat is a képernyő előtt marasztalja” – ecsetelte a fiatal színész.

Újra együtt a régi páros

Jakupcsek és Csiszár a mai napig gyakran járnak össze, szerveznek közös programokat a gyerekeiknek. „Nagy élmény ismét együtt dolgozni, noha azért a rádiózás tagadhatatlanul közelebb áll hozzám, mint a tévézés. Sokat gondolkodtam azon, hogy elvállaljam-e a csapatkapitány szerepét, de aztán két érvvel győztem meg magam: egy, végre itt egy műsor, ami szórakoztat és értékeket is közvetít, kettő, a Gabi személye. Nem bántam meg a dolgot, mert be kell vallanom, nagyon élvezem a forgatásokat” – mondta Csiszár Jenő. A másik csapatkapitány, Jakupcsek Gabriella ma is képernyőn van. Láthatjuk őt a STORY4-en, ám ezúttal egy igazán laza oldalát mutatja meg a vetélkedőben. „Nem áll távol tőlem a játékosság, már csak azért sem, mert pici gyerekem van, ami fiatalon tart. Ráadásul évek óta komoly közéleti és politikai témákban vezettem műsorokat, készítettem riportokat, és most jólesik olyan produkcióban részt venni, ahol igazán megmutathatom az egyéniségem, és a kreativitásom is szerephez jut” – ecsetelte a másik csapatkapitány, Jakupcsek Gabriella.

Nézd meg képgalériánkat!
Nézd meg képgalériánkat a vetélkedőről! Katt a képre!
Fotó: Szeberényi Adrián

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top