TV-sztárok

Kiderült: durván sorozatfüggők a magyarok

Még mindig a Barátok közt a legkedveltebb.

Tízből heten rendszeresen néznek televíziós sorozatokat (aminek a tapasztalatok szerint egyénként kapcsolatromboló hatásai van), a megkérdezettek egyharmada minden nap követi kedvencét – derült ki a Kutatópont felméréséből. A válaszolók csaknem 70 százaléka néz rendszeresen valamilyen filmsorozatot: 31 százalék naponta, 39 százalék hetente többször, negyedük pedig hetente egyszer. Alig 5 százalék havonta vagy annál ritkábban ül le kedvenc sorozata elé.

A legkedveltebb a Barátok közt, amelyet a válaszadók 13 százaléka néz, ezt követi a Jóban Rosszban 9 százalékkal és az amerikai NCIS 8 százalékkal.

Kiderült továbbá az is, hogy a tévénézők 19 százaléka rendszeresen megvitatja a látottakat ismerőseivel, 13 százalék mindig utánanéz a stábtagoknak, 9 százalék fórumokat, híreket olvas a kedvenc filmsorozatairól, 3 százalék pedig még értékeli is azokat a különböző internetes oldalakon.

A válaszadók 56 százaléka hazai tévécsatornán nézi a sorozatokat, 12 százaléka letölti, 12 százalék pedig az interneten követi nyomon az epizódokat. A kutatás szerint tízből négyen eredeti nyelven nézik a sorozatokat.

Az eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezettek nem foglalkoznak a máshol olvasott vagy hallott kritikákkal: csupán 14 százalékukra igaz, hogy azért nem nézett meg egy filmet, mert az alacsony értékelést kapott különböző cikkekben vagy oldalakon és mindössze 21 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az ismerősöktől hallott rossz vélemény gátolta meg ebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top