TV-sztárok

Détár Enikőt terhesen baleset érte, és a hangszálműtétjét is elbaltázták

Rekedtes hangját tulajdonképpen a műtétnek köszönheti. Détár Enikő sokat gyakorolt, hogy újratanuljon énekelni.

Azt írja a mai Bors, hogy Détár Enikőt az édesapja szelleme mentette meg, amikor hat hónapos terhesen autóbalesetet szenvedett az országúton, és a lap itt meg is jegyzi, hogy Détár gyógyulásainak itt még nincs vége, ugyanis az évekkel ezelőtti hangszálműtéte alatt nem várt komplikációk támadtak, erről pedig még nem beszélt soha. 

Egy ciszta volt a hangszálaimon. Húztam-halasztottam a műtétet, de végül muszáj volt kés alá feküdnöm, nem akartam, hogy nagyobb baj legyen belőle

– mondta Détár a lapnak. Megjegyzik, hogy egy színésznő esetében különös jelentőséggel bír egy efféle beavatkozás, mert elég egy apró hiba, és lőttek a karrierjének. A műtét alatt intubálni kellett Enikőt, hogy a ciszta eltávolítása közben egyenletes maradjon a légzése, és ne boruljon fel a keringése.

Budapest, 2018. március 14. Détár Enikõ a Talpra, magyar! rockmusical főpróbáján a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Mohai Balázs

„Nagyon ritka, amikor nem sikerül pontosan az intubálás, nálam ráadásul kétszer kellett. A műtét után tudtam meg, hogy amikor ledugták ezt a csövet a torkomon, megsérültek a hangszálaim. Mélyaltatásban végezték, nem éreztem belőle semmit. Nagyon megijedtem, hiszen egy komolyabb hangszálsérülés egy énekes-színésznőnél végzetes lehet. A beavatkozás óta rekedtebb és mélyebb lett a hangom, szinte újra kellett mindent tanulnom, hogy ugyanolyan minőségben tudjak teljesíteni a színpadon.” Détár egy foniáternek köszönhetően megtanulta használni a hangját, rekedtes hangszíne a védjegye lett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top