TV-sztárok

Bódi Sylvi a nyílt vízen találkozott egy cápával, erről mesél

Bódi Sylvit legtöbbször egzotikus környezetben láthatjuk, ahol imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. A különleges helyszíneken sokszor lehet látni cápákat, így a modellnek is van saját élménye ezekkel a fenséges ragadozókkal kapcsolatban.

Bódi Sylvi évek óta kétlaki életet él, bár Budapest a bázisa, az év nagy részében különleges tájakra utazik, hogy két nagy szenvedélyének hódolhasson: a szörfözésnek és a különböző kultúrák megismerésének. A modell a kivételes szépségű helyszíneken is szívesen pattan deszkára, nem rettenti el a cápák esetleges felbukkanása sem. Elmondása szerint a szörfösök védik a ragadozókat, és tiszteletben tartják az élőlény territóriumát, de szükség van a szabályok pontos ismeretére, hogy ne legyen baleset a találkozás vége.

„Életem során háromszor találkoztam eddig cápával, és mivel ismertem a szabályokat, és figyeltem a jelekre, mindet sikeresen megúsztam. Az első találkozásom Jáva szigetén történt, a deszkán ültünk és vártuk a hullámot. Először nem voltam biztos benne, hogy jól láttam, de később megint felbukkant tőlünk vagy három méterre, akkor döntöttem úgy a partneremmel, hogy azonnal kievezünk. Később, még kétszer találkoztam cápával, egyszer Észak-Karolinában, és egyszer Balin. Az észak-karolinai eset nagyon durva volt, mi ép bőrrel megúsztuk a cápák felbukkanását, de aznap tőlünk 10, és 50 kilométerre két halálos támadás is volt” – mesélte Bódi Sylvi a Discovery Channelen.

Ennek ellenére ezek a történetek sem tántorítják el a szépséget, hogy továbbra is bemerészkedjen a vízbe. Elmondása szerint nem félni kell a cápáktól, hanem tisztelni őket, és elővigyázatosnak lenni. „A cápák sosem direkt kóstolják meg az embert, hanem a legtöbbször csak tévedésből. Inkább választanak egy jó zsíros fókát, mint minket, de sajnos a túlhalászás, és az élőhelyek pusztítása miatt ez a ragadozó is csak megragadja a kínálkozó alkalmat, ha éhes. Ha zavaros a víz, könnyen összetévesztenek egy lábat egy hallal, így ilyenkor sem direkt támadnak emberre” – magyarázta a híresség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top