TV-sztárok

Sorscsapások közt telt Schütz Ila élete

Három férjét temette el Schütz Ila, aki 16 éve, karácsony előtt vetett véget életének.

Schütz Ila a színpadon folyamatosan nevettetett, miközben tragédiák sora kísérte az életét. A színésznő fiatalon vesztette el az édesanyját és az öccsét – mindketten gyomorrákban haltak meg –, majd mindhárom férjét, míg 58 évesen ő is eldobta az életét – írja a Bors.

Smagpictures.com / Story-Best x

 „Az első férje, Halász Mihály zseniális operatőr volt. Sajnos Misi nagyon korán, 42 évesen meghalt. Második férje, a színész Dégi István (..) szintén zseni volt. Tőle született Ila fia, Zsolt. Borzalmas lehetett feldolgozni, hogy két férjet is elveszített. Olyan volt Ila élete, mint egy görög sorstragédia. (…) Második férje öngyilkos lett, mániás depressziója miatt választotta a halált. Harmadik férje – nem szakmabeli, taxis, a színésznő rajongója – is ideggyenge volt, kiugrott a pszichiátriai intézet ablakán” – idézte fel pályatársa, Gór Nagy Mária, aki szerint Schütz Ila nagy veszteség a pályán, pótolhatatlan, mint Dajka Margit, Kiss Manyi, Mészáros Ági vagy Sulyok Mária. „Nem tudom, mikor születik még egy Schütz Ila” – tette hozzá.

A színésznő 2002. december 11-én gyógyszerrel vetett véget életének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top