TV-sztárok

Az éj leple alatt törtek be Edvin Martonhoz

A hegedűművész felesége és két gyermeke is otthon volt, amikor két tolvaj járt náluk. Szerencsére nem történt nagy baj.

Betörők ébresztették néhány napja Edvin Martont. A hegedűművész békésen aludt feleségével és gyerekeivel erdőszéli otthonukban, de még időben felébredt a zajra. 

„Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben” – mesélte a Blikknek a művész, akinek a villany felkapcsolásával sikerült ráijesztenie a két betörőre. A tolvajok a dolgozószoba bukóra nyitott ablakát feszítették fel, úgy jutottak be Martonék otthonába, és azon keresztül menekültek el.

A betörők szerencsére semmit nem vittek el. A hétmillió dolláros (2 milliárd forint) értékű Stradivari hegedűt sem vették észre a besurranók, ezért Edvin Marton azt valószínűsíti, hogy nem célirányosan törtek be hozzá. A hegedű mindössze egy napig volt a művész otthonában, mert gyakorolnia kellett az egyébként rendszerint egy széfben elzárva őrzött hangszeren.

A drága hangszer nem a Edvin Martoné, csak jogot nyert arra, hogy játszhat rajta. Ezzel a hangszerrel lép majd fel december 8-i koncertjén is, a Tüskecsarnokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top