TV-sztárok

Kitüntették Kudlik Júliát

A magyar televíziózás legendás alakja életműdíjat kapott.

A legendás műsorvezetőt, Kudlik Júliát, valamint az európai műsorszórás egyik hazai szaktekintélyét, Kissné Akli Máriát tüntette ki a színes televízió feltalálójáról, Goldmark Péter Károlyról elnevezett életműdíjjal Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke.

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, több mint negyven éven át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Emblematikus arca volt a Delta ismeretterjesztő műsornak, volt házigazdája a Táncdalfesztiválnak és számos népzenei vetélkedőnek is. Az 1990-es években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját. Mindeközben olyan közhasznú műsorokat is vezetett, mint az Állatok védelmében vagy a Gazdit keresünk.

Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -Koordinációs Osztályának vezetője 1996-ban csatlakozott a hatóság jogelőd szervezetéhez. Munkájának gyümölcseként az egyre növekvő igényeknek megfelelő frekvenciaátrendezések, -felszabadítások születnek, és több mint húsz éve példaértékűen képviseli hazánkat a nemzetközi szakmai szervezetekben. Kiemelkedő sikereket ért el a digitális műsorszórás bevezetéséhez szükséges tervezésekben, koordinációkban.

A Goldmark Péter Károly-díjat 2015 óta adományozhatja az NMHH elnöke olyan szakembereknek, akik a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytattak kimagasló színvonalú tevékenységet, valamint több évtizeden át végeztek kiemelkedő munkát.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top