TV-sztárok

A csapból is Gáspár Laci folyik az RTL Klubnál

Gáspár Laci kétségtelenül a legszórakoztatóbb celebek egyike, de most elkezdték annyira túlhasználni, hogy a végén még a karrierje issza meg a levét.

Egy tévés casting direktor számára igazi ajándékot jelentenek a jolly joker celebek. Ez egy meglehetősen szűk lista, amire azok kerülhetnek fel, akik bármilyen műsortípusba szabadon bedobhatók, és jó eséllyel minden körülmények között szórakoztatók maradnak. Kiváltképp jól jönnek az ilyen nevek a koronavírus-járvány idején, amikor a tévécsatornáknak pár hét alatt kellett alkalmazkodniuk egy teljesen új helyzethez, és nincs idő kiterjedt castingokat és próbákat tartani, gyakorlatilag élesben megy minden.

Gáspár Laci egy ilyen helyzetben kincset ér. Be nem áll a szája, mindenről megvan a véleménye, tisztában van vele, hogy ez a show business, és itt pörögni kell, és bármi is legyen a feladat, ő maximális erőbedobással teszi oda magát. Azonban a mostani hétvége után jött el az a pont, amikor meg kell írnom: Gáspár Lacit túlhasználják. Bármilyen érdekes fickó, azért annyit még az ő vállai sem bírnak el, hogy egy kertévé hétvégi főműsorideje rá épüljön.

Fotó: Vadnai Szabolcs

Fotó: Vadnai Szabolcs

Gáspár Laci egyszemélyes showja

Az egész az Álarcos énekessel kezdődött. Gáspár tökéletes választás volt, hiszen tisztában van azzal, hogy a zsűritagok között némi feszültséget kell szítani azért, hogy a műsor hosszú távon érdekes legyen, benne volt minden hülyeségben és szívatásban, és ha kellett, az önirónia sem állt tőle távol. Az új zsűritársak új energiákat adtak neki, hála nekik el tudott szakadni az X-Faktoros manírjaitól, és ne menjünk el az mellett sem, hogy neki is nagy része volt abban, hogy az Álarcos énekes az év legnézettebb műsorává váljon.

Ezután jött most szombaton a Made in Karantén című tehetségkutató, ahol Gáspár egészen rátelepedett az adásra, gyakran alig hagyva érvényesülni zsűritársait, ráadásul a konfliktusszítása ezúttal rendkívül mesterkélten hatott. Egy-egy hasonló konfliktushelyzet egy nagy stúdióban, közönség előtt még talán tud működni, hiszen úgyis az egész egy nagy színház, de egy szobába zárva a négy zsűritagot már soknak, megjátszottnak érezzük a szituációt, ráadásul láthatóan elbizonytalanította vele kezdő zsűritársait, Sztarenki Dórát és Szabó Győzőt is. Gáspár vitte a hátán a show-t, aminek nyilván van előnye, viszont hátránya is: ezek után kifejezetten soknak tűnt, hogy az RTL vasárnap esti realityje, a Maradj haza magadnak! szintén szinte teljes egészében rá épült. A többiek (ByeAlex, Dér Heni, Szabó Zsófi) gyakorlatilag statisztaszerepbe ragadtak Gáspár Laci mellett, egyetlen feladatuk pedig az lett, hogy reagáljanak az általa vagy a szerkesztők által kreált, „kissé” mesterkélt, de mindig Gáspár központú történésekre.

Győzike után szabadon

Gáspár Laci az egyik legnépszerűbb hazai celeb jelenleg, teljesen érthető, hogy ezt mind a tévécsatorna, mind ő maga próbálja kihasználni. Azt azonban valahogy nem vették figyelembe, hogy azokban a műsorokban, ahol Gáspár Laci jól működött, mindig csapatjátékos volt. Ezúttal is csapatokban kellett helyt állnia, de sajnos nem kerültek mellé olyan domináns személyiségek, akik mellett jól érvényesülhetne. ByeAlex még zsűritagként valamennyire helytállt a Made in Karanténban, de a realityben láthatóan egyáltalán nem érezte otthon magát, ránézve azt gondoltam, hogy végig a „Mit keresek én ebben az egészben?” gondolat járhatott a fejében. Szabó Zsófi és Dér Heni pedig majdhogynem nézővé degradálódott az egyszemélyes Gáspár Laci showban.

Ráadásul Gáspár Laci eddig igazi A-kategóriás celeb volt, akinek nem volt szüksége arra, hogy a kamerákat beengedje a házába, és a családtagjaiból is tévészereplőt csináljon. Ezzel az új műsorral nemhogy emelkedett volna, inkább csak csökkent az ázsiója, és közelebb került Győzikéékhez, akik jó ideig szinte a teljes életüket kamerák előtt élték. Ha lenne egy előrelátó menedzsere, valószínűleg azt mondta volna neki, hogy hosszú távon az tud igazán érdekes maradni, aki nem teríti ki egyszerre az összes kártyáját, és nem mutat meg magából mindent. Jelenleg valószínűleg nehezen tudja elhinni, de igenis létező jelenség, hogy a nézők ráunnak valakire. Gáspár Laci még nem érte el ezt a pontot, de most a kelleténél közelebb került hozzá.

További cikkeink is érdekelnek Gáspár Laciról? Erre tessék!

Kimaradt Gáspár Laci beszólása az Álarcos énekesből, most megnézheted

Így romantikázott Gáspár Laci Valentin-napon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top