nlc.hu
TV-sztárok

Szilágyi István halálának körülményei

Sokkoló részletek: a kiérkező rendőr vallott Szilágyi István halálának körülményeiről

A Story magazinnak mesélt Szilágyi István halálának körülményeiről az a rendőr, aki először a helyszínre ért.

Gál Sándor rendőr alezredes élesen emlékszik minden mozzanatra arról a szörnyű vasárnapról, amikor megcsörrent a telefonja, a kollégái egy családi drámához riasztották a XVII. kerületbe. A Story magazinnak elárulta, nagy kedvence volt Szilágyi István, imádta a filmjeit. Kollégái csak útközben árulták el, hogy róla van szó…

,,Ott feküdt a földön az az ember, akit rajongásig szerettem, megannyi filmben láttam. Az arca, a felismerhetetlenségig összevert arca csupa vér, a fia közben ott ült az ágy szélén, nézett maga elé, érthetetlen szavakat motyogott, és én azt gondoltam, ez rendőri pályafutásom egyik legborzalmasabb élménye…” – emlékezett vissza Gál Sándor, aki a vádlottra is kitért.

„Szilágyi Péter sem akkor, sem azóta nem tett vallomást. Kihallgattuk, kérdeztük, kérdőre vontuk, szembesítettük azzal, amit tett, ám nem volt hajlandó megszólalni. Olvastam, hallottam vele kapcsolatban sok mindent, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt, nyugtatókat szed, hogy üldözési mániája volt, ám ez sem győzött meg arról, hogy felmentsem. De nem is nekem kell ítélkeznem, hanem majd a bíróságnak. Mi a tényeket rögzítettük vele kapcsolatban, és a tények bizony sokkolóak. Az általam olyannyira kedvelt művész úr boncolását követően megállapították, hogy harminchét külsérelmi nyomot rögzítettek, ebből húsz a fejet érte.

Ilyen brutális, megannyi szenvedést, fájdalmat okozó támadást, gyilkosságot nem sokat láttam a pályafutásom során. És tette ezt egy olyan 49 esztendős férfi, aki rendszeresen a szüleivel aludt. Jól hallotta, az apja és az anyja között, az ágyon” – osztotta meg a sokkoló részleteket az alezredes.

Sokkoló részletek: a kiérkező rendőr vallott Szilágyi István halálának körülményeiről

Szilágyi István halála sokkolta az országot:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top