nlc.hu
TV-sztárok

Göncz Árpád lánya az apjáról

Göncz Árpád lánya így élte meg, amikor börtönbe került az édesapja

Göncz Árpád lánya évtizedes titkokat árult el édesapjáról.

Göncz Árpád a rendszerváltást követő tíz évben töretlenül vezette a politikusok népszerűségi listáját, visszavonulása után is sokan keresték -már öt éve nincs köztünk az egykori köztársasági elnök. Támasza, legfőbb bizalmasa, Zsuzsa néni júniusba hunyt el. A BEST magazinban a lányuk, Kinga osztott meg emlékeket a szüleiről.

,,Árpád 15 éves volt, amikor kinézte magának a 13 éves Zsuzsát. Barátok lettek, együtt bandáztak, aztán jött a szerelem, összeházasodtak, és 67 éven át olyan mély szövetség alakult ki köztük, ami ritkaság. Amikor apám meghalt, azt hittük, anyám nem éli túl. Túlélte, de már nem volt dolga, nem érezte igazán jól magát. Az utolsó néhány éve aztán tényleg nehéz volt” – mesélte Göncz Kinga a lapnak, aki arról is részletesen beszámolt, hogy mit érzett, amikor édesapja börtönbe került.

,,Számomra az volt furcsa, akinek az édesapja 1956 után nem került börtönbe. Mi csupa olyan családdal barátkoztunk – Bibó Istvánék, Mérei Ferencék, Litván Györgyék, Vásárhelyi Miklósék –, ahol az édesapákat lecsukták. Ebből én arra következtettem, hogy a jó emberek börtönben ülnek, a rosszak szabadlábon vannak. De nem is ez volt a legnehezebb, hanem az, hogy a börtönben töltött első évben nem lehetett tudni, mi lesz az ítélet: életfogytiglan vagy halál” – osztotta meg gondolatait a politikus lánya.

Göncz Árpád lánya így élte meg, amikor börtönbe került az édesapja

Népszerű politikusok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top