TV-sztárok
Szponzorált tartalom

Mókás foglalkozások, amikről nem hittük volna, hogy léteznek

Kerékpárhalász, professzionális gyászoló és Netflix-néző: összegyűjtöttük a legszórakoztatóbb munkahelyeket.

Hivatásos alvó

Egy finn hotel különleges álláshirdetéssel állt elő: olyan hivatásos alvót keresett, aki teszteli az ágyak és a szoba kényelmét. Minden egyes este újabb és újabb szobákat kell elfoglalnia, majd részletesen be kell számolnia arról, hogy mennyire volt kényelmes és pihentető egy-egy ágy.

A festék száradását felügyelő szakember

Egy brit férfi azzal keresi a kenyerét, hogy egész álló nap kartoncsíkokra festéket fest, majd megfigyeli, hogy mennyi idő alatt száradnak meg a különböző festékkeverékek, illetve figyelemmel kíséri a szín és a textúra változásait is. 

Teljes munkaidős Netflix-néző

Vannak, akik abból élnek, hogy megállás nélkül tévét néznek. A Netflix egyik alkalmazottja például még megjelenés előtt megnéz minden tartalmat, hogy azt a megfelelő címkékkel láthassa el. Ennek az a lényege, hogy a nézők könnyen megtalálják, amit keresnek – legyen szó romantikus filmről, krimiről, vígjátékokról vagy állatos műsorokról.

Netflix

Fotó: Getty Images

Hivatásos embergyömöszölő

Japánban ‘shiyas’ a neve azoknak, akik a metró ajtajánál segédkeznek, hogy beljebb passzírozzák az utasokat annak érdekében, hogy az ajtót be lehessen zárni.

Professzionális gyászoló

Délkelet-Ázsiában hagyomány, hogy hangos temetéssel „segítik” a halottakat, amikor a túlvilágra „utaznak”. Ehhez hivatásos gyászolókat alkalmaznak, hogy a szertartás során a lehető leghangosabban sírjanak és gyászoljanak.

Hivatásos kígyóméregfejő

Mivel veszélyes, külön szakértelmet igényel az, hogy a mérgeskígyók mérgét lefejjék. Erre azért van szükség, hogy a méreganyagból ellenanyagokat és egyéb gyógyszereket készítsenek.

Állateledel-tesztelő

A kutyaeledel-tesztelő, ahogy a neve is elárulja, új kutyaeledeleket tesztel, legyen az konzerv, keksz, csont vagy egyéb nyalánkság. Erre nemcsak az ízvilág és az állag tesztelése miatt van szükség, de így hasonlítják össze a konkurens kutyaeledelekkel a termékeket.

állateledel

Fotó: Profimedia

Szag- és illatellenőr

Létezik a világon egy olyan munkakör is, amit csak a legkifinomultabb szaglással megáldottak tölthetnek be. Az ő feladatuk, hogy a termékek hatásosságát teszteljék, ehhez pedig nagyon sok szájszagot, lábfejet és hónaljat kell megszagolniuk. Az alkalmazottakat havonta tesztelik, hogy mennyire szenzitív a szaglásuk.

Búvár pizzafutár

Egy floridai víz alatti szálloda alkalmazottja pizzafutárként keresi a kenyerét, amihez búvárfelszerelésre és vízzáró dobozra is szüksége van.

Hivatásos társ

Tokióban, ha van az embernek pénze, barátja/barátnője is lehet, ugyanis tud bérelni egyet, hogy az elmenjen vele moziba, vacsorára, társasági eseményre, vagy épp a szülőkhöz, akik idegesítően aggódnak, hogy mikor lesz gyermekünknek párja.

Professzionális sorban álló

Japánban tényleg minden munkalehetőséget kihasználnak az emberek: a hivatásos sorban állót például azért fizetik, hogy hosszú órákat ácsorogjon azok helyett, akiknek ez nem fér bele az idejükbe, vagy túl lusták hozzá.

Vízicsúszda-tesztelő

Mókásan hangzik mégis meglehetősen rizikós szakma a vízi csúszda tesztelőé, az ő feladata ugyanis az, hogy ellenőrizze a csúszda biztonságát. Természetesen a munkakör része az egészségbiztosítás, a horzsolás, vágás, csonttörés ugyanis kockázati tényező.

csúszda

Fotó: Royalty-free

Rendszámtábla-takaró

Az utak szűk keresztmetszete miatt Irán furcsa szabályozást vezetett be: a páratlan és páros rendszámú autók csak meghatározott napokon közlekedhetnek, mivel ez a megoldás sokakat ellehetetlenít, vannak, akik abból élnek, hogy rendszámtáblákat takarnak el, hogy a kamerák ne rögzíthessék azokat. 

Kerékpárhalász

Amszterdamban nemcsak kerékpárokból, de csatornákból is sok van, amibe az előbbi könnyűszerrel belepottyanhat. Mivel ez nagyon gyakran megesik, szükség lett az olyan szakemberekre, akik kihalásszák ezeket. Évente 14 000 kerékpárról beszélünk.

Olvass tovább!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top