nlc.hu
TV-sztárok

Karda Bea sugárzó szépség volt

„Jó kislánynak neveltek” – A 71 éves Karda Bea barna hajjal is gyönyörű volt fiatalkorában

Karda Bea sugárzó szépségű énekesnő ma már élő legenda, aki a mai napig képes tömegeket megmozgatni, ha színpadra lép.

Karda Bea énekesnő neve mára legendává vált, több generáció is imádja a dalait. A zenei karrierje még az 1967-es Táncdalfesztiválon robbant be, ahol a Csuda jó fej című dallal vette le a közönséget a lábáról. Persze nemcsak a tánc és ének volt az, amiért megőrült érte a fél ország, hanem mesébe illő szépsége is ellopta a rajongók szívét. Ez a szépség pedig anno rövid barna hajjal és most, 71 évesen is sugárzik Karda Beáról.

„Jó kislánynak neveltek”

„A nagy családi szeretetben felnőni még most is meghatározza az életemet. Nagyon jó kislánynak neveltek, túl jó kislányt akartak az anyuék belőlem faragni. Most érzem azt, hogy de jó lenne még viháncolni” – nyilatkozta 2015-ben Karda Bea. A szüleivel példás kapcsolata volt, sőt, saját bevallása szerint az édesapjának köszönheti a zenei pályát, hiszen az énekesnő annak a Karda Tibor zongoristának a lánya, aki a Fészek Klub meghatározó egyénisége volt, így Karda Bea számára egészen születésétől kezdve a művész, zenész világ volt a természetes közeg.

A karrierje kezdetének számító ‘67-es Táncdalfesztiválon gimnazistaként hódította meg a rajongóit, a legfiatalabb versenyzőként állt a színpadra. Ezután pedig nem hiányozhatott a Táncdalfesztivál mellett más rádiós és tévés zenés műsorokból sem, így hihetetlen fiatalon vált országosan ismertté. Ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elért csodálatos sikereket, elmondása alapján az NDK meghatározta a karrierjét, volt olyan éve, hogy több időt töltött ott fellépésekkel, mint itthon. A Beata and the Piramis formációval aztán Svájcot és Németországot is járták a hetvenes években, a zenekar tagja volt Karda Bea első féjre, Som Lajos basszuszgitáros is ebben az időben.

Karda Bea fiatalon és most

Karda Bea fiatalon és most (Kép: smagpictures.com)

1971-ben került össze Soma Lajossal, 1987-ben váltak el – természetesen a közös zenélésen keresztül ismerték és szerették meg egymást. Hat év randizás után házasodtak össze, Karda Bea szerint főleg azért, mert ő már nagyon szeretett volna gyereket. Végül megszületett a kislányuk, Nikolett, ám hatéves korában kenyértörésre került sor a házaspár között. Utólag visszatekintve úgy érzi, nem sok boldog pillanat adatott meg neki Som Lajos mellett, a házasságukról akkor beszélt Karda Bea, amikor kiújult a mellrákja: „Hiszek abban, hogy a betegségek lelki eredetűek, így azonnal önvizsgálatot tartottam. Rájöttem, a problémám gyökere a múltamra vezethető vissza. Az első, félresikerült házasságom is hozzájárulhatott a rákhoz. Annak a totális sikertelensége, a rossz döntések sorozata eredményezte a rákot” – mondta el az énekesnő hozzátéve, hogy csak abban a rövid időszakban volt kiegyensúlyozottabb a kapcsolatuk, amikor megszületett a lányuk. Az énekesnő a válás óta már rátalált az igaz szerelemre: 12 éve él boldog házasságban második férjével, Lacival, akihez 2016-ban ment férjhez titokban.

„A 69 jelenti számomra az újjászületésem korszakát”

„Örökre 69 éves maradok! Nem azért, mert izgat, hogy hamarosan hetessel kezdődne az éveim száma, mert az nem izgat, hiszen tényleg csak egy szám, én pedig lélekben évtizedekkel érzem magam fiatalabbnak, hanem mert életem végéig a 69 jelenti számomra az újjászületésem korszakát. Felesleges tovább számolnom az idő múlását, hiszen már tisztában vagyok vele, hogy nincs végső győzelem, csak harcok vannak, amikben felül lehet kerekedni a betegségen. Tudom, mit beszélek, hiszen másodszor műtöttek meg és mentették meg az életemet a sugárkezeléssel. Túl rövid az idő ahhoz, hogy számoljuk és a saját orrunk alá dörgöljük, mennyire rohan”mondta el Karda Bea két éve, amikor a mellrákról nyilatkozott. 

Karda Bea barna hajjal
Megnézem
Összes kép (7)

A mellrák miatt sokat olvashattunk az énekesnő küzdelmeiről, amikor 13 év után újra előjött a betegség. „13 év után ismét szembesültem a betegséggel, és úgy éreztem, ebbe bele fogok halni” – nyilatkozta Karda Bea. Ám nem olyan fából faragták az énekesnőt, hogy megadja magát a betegségnek, szembenézett a kezelésekkel újra és legyőzte a mellrákot. Így mesélt tavaly Karda Bea erről a szakaszról az életében: „Szeptemberben, életemben először nem voltam képes megünnepelni a születésnapomat. Lacimmal koccintottunk, de a születésem helyett a túlélést ünnepeltem. Hetven helyett 69 + 1 éves lettem. Bár óvatosan fogalmazok, úgy érzem, legyőztem a betegséget, és ebben ugyan csak reménykedni lehet, bízom benne, hogy ezt követően soha többé nem fogok rossz hírekkel szembesülni.”

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top