nlc.hu
TV-sztárok

Gáspár Laci régi fotókon

Gáspár Laci közel 20 éves fotókon – rengeteget változott az énekes

Gáspár Lacit közel 20 évvel ezelőtt láthattuk először a képernyőn: a végtelenül szerény személyisége mellé eszméletlenül jó hang társult. Az egykori balassagyarmati szerelő azóta hatalmas utat járt be, és most sikeresebb, népszerűbb, mint valaha.
Gáspár Laci az X-faktorban

A 42 éves énekest először 2003-ban a Megasztárban láthattuk, és nincs olyan, aki anno figyelemmel kísérte a tehetségkutatót, és ne kapta volna fel a fejét akkor, amikor először meghallotta.

Balassagyarmatról indult, azóta kimaxolta az itthoni sikereket

A szerény körülmények közül érkező, a Megasztár idején még vízvezeték-szerelőként dolgozó Gáspár Laci ugyan nem nyerte meg a 2004-es Megasztárt, de azzal, hogy bejutott az első háromba, ő lett Magyarország legjobb férfi hangja. Az országos ismeretség meghozta számára a régóta vágyott sikereket, és a szemünk előtt vált profi előadóvá, majd az ország egyik legsikeresebb férfi énekesévé – nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy anno nem gondolta, hogy ilyen sokra viszi majd.

Gáspár egyébként 16 éves kora óta énekel, és autodidakta módon tanult meg basszusgitározni is. Egyik nagy példaképe, Gerorge Benson, aki alapvető határozta meg az énekes zenei stílusát, így indult el a jazz, soul, funky és R’n’B irányába. A Megasztár előtti élete középpontjában azonban a zene „csak” hobbi volt: dolgozott gyertyaöntőként, vízvezeték-szerelőként, útépítőként, bányászként, festőként, és bútorgyárban is. Szabadidejében egy jazz-zenekarban játszott basszusgitáron, és mellette énekelt is. Tagja volt egy gospel kórusnak, és Nógrád megyében több helyi rendezvényen is fellépett.

Az évek alatt több tehetségkutatón is elindult, viszont eleinte nem járt olyan sikerrel, ami meghozta volna számára a nagy áttörést. Már épp fel akarta adni az éneklést, legalábbis azt a tervét, hogy a hivatásává váljon, amikor indult a 2003-as Megasztár, és a családja unszolására jelentkezett.

Gáspár Laci sétál
Megnézem
Összes kép (7)

Az évtizedek alatt gyökeresen megváltozott az énekes életstílusa és a kinézete is. Mindig is imádta a sportkocsikat, és amint a pénztárcája engedte, vett is magának olyan kocsikat, amiket addig maximum a tévében vagy autókiállításokon látott. Azt azonban nem felejtette el, hogy nem élt mindig jó körülmények között, és szeretné, ha a gyerekei úgy nőnének fel, hogy ismerik a pénz értékét.

Habár a Megasztár idején a mérleg 120 kiló fölé lendült, már a műsor alatt is elkezdett fogyni, de az évek alatt kiderült, hogy nem ismeretlen számára a jojó effektus sem: hol meg hízott, hol lefogyott. A teljes átváltozás aztán néhány évvel ezelőtt következett be: életmódváltásának köszöngetően kipattintotta magát, és a formáját azóta is tartja.

Az énekesnek nemcsak a hangja jó, hanem a személyisége is szórakoztató, így számos show-műsorban láthattuk már: szemtanúi lehettünk a küzdelmének a dzsungel kellős közepén a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban, több alkalommal is ült az X-Faktor és az Álarcos énekes zsűrijében. De láthattuk A Dal, a Nagy Duett, a Sztárban sztár produkciókban is – az utóbbit meg is nyerte.

Gáspár Laci edz
Megnézem
Összes kép (5)

Gáspár Laci magánélete sem unalmas

Gáspár Laci háromszor házasodott, és úgy néz ki, a harmadik házassága egyben az utolsó is lesz. Feleségével, Gáspár Nikivel a Nyerő párosban, majd Friderikusz Sándor Életünk története című műsorában is szerepeltek együtt. Utóbbiból egyértelműen kiderült, hogy párjával egymás valódi társai, és olyan összhang és szeretet van köztük, amilyenre sokan vágyunk. A házasságuk 8 éve tart, és mindketten úgy érzik, megtalálták a másik felüket:

„Nagyon összeillünk, amiről régebben azt hittem, a hibám vagy a hiányosságom, az Niki mellett az előnyöm lett. Úgy szeret, ahogy vagyok, és én is ugyanígy feltétel nélkül szeretem őt. Fontos, hogy vigyázzunk a szerelmünkre, akármennyi dolgom is van, mindig szakítok arra időt, hogy kettesben legyünk, elmenjünk vacsorázni, vagy csak sétálni.”

Gáspárnak az előző házasságából egy lánya született, Mirjam, aki ma már 19 éves. Az énekesnek ezt követően még két gyermeke született: második házasságából Lacika 2011-ben, majd Gáspár Nikitől Noel 2016-ban.

Gáspár Laci és felesége, Gáspár Niki
Megnézem
Összes kép (4)

Az énekes jó apának tartja magát, a Blikknek így nyilatkozott:

„Sokat mesélem, milyen körülmények között nevelkedtem, hogy nagyon szegények voltunk, és amink most van, áldás. A feleségem egy-egy bevásárlás után megkérdi, jó-e, hogy ennyit költöttünk? Régen a boltban a forintokat számolgattuk, mire futja és mire nem, most pedig mindennap hálát adok, hogy ma már erre nincsen szükség. Az fontos, hogy a gyerekek azt hallják, hogy nem mindig volt így, hogy megtanulják értékelni, amiben élnek.”

Legújabban A Tanár című sorozatban kapott szerepet, de nem ez az első alkalom, hogy a színészként is kipróbálta magát. Vikidál Gyula, valamint Komár László után ő játszhatta el a Madách Színházban a rockkirály Fáraó szerepét, és 2017-ben a Brazilok című moziban is kapott már egy szerepet.

Tudj meg többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top