nlc.hu
TV-sztárok

Sorozatok Stranger Things helyett

6 sorozat, amit látni kell, ha tetszett a Stranger Things

A Stranger Things minden évaddal felrobbantotta a nézők lelkivilágát, a negyedik évad is beszippantott minket alaposan. Ezért hoztunk a sorozathoz hasonló műsorokat.

A Stranger Things című sorozat már a popkultúra részévé vált 2016-os indulása óta, mindenki ismeri, még az is hallott róla, aki soha nem látott belőle egy képkockát sem. A titkát sok kritikában fejtegetik, mi most inkább arra koncentrálunk, hogy mivel töltsük ki az űrt, amíg a negyedik évad második felére várunk. A következő sorozatokat érdemes megnézni, ha tetszett a Stranger Things.

1. I Am Not Okay With This (Ez így nem oké)

I Am Not Okay With This szereplői

Részlet az I Am Not Okay With This című sorozatból (Kép: IMDb)

A Netflixen nézhető az I Am Not Okay With This című sorozat, melyben egy furcsa kamaszlányt követhetünk nyomon. A 17 éves Sydney természetfeletti erőkkel rendelkezik, és eltávolodik a legjobb barátjától, amikor az édesapját gyászolja. Nem sokkal később összebarátozik Stanley-vel, aki szintén a különleges, kívülálló gyerekek közé tartozik, és aki hűséges társa lesz Sydney-nek az ereje felderítésében, sőt, a szerelemben is. A sorozatban több a tinidráma, mint a misztikum, de a 80-as évekből bőven kapunk, ha épp ez hiányozna a Stranger Thingsből.

2. Dark (Sötétség)

Dark főszereplője

Részlet a Dark című sorozatból (Kép: IMDb)

A Dark az első német nyelvű sorozat a Netflixen, ami ráadásul amerikai sorozatokat megszégyenítő nézettséggel rendelkezik. Ha misztikus, gondolkodós sorozatra vágysz, akkor a Dark abszolút a kedvenced lesz. Thrillernek számít, de inkább a pszicho fajta, amiben olyan fordulatok várnak, hogy leteszed a hajad néha a meglepetéstől. Sajnos csak három évad van, de a Stranger Things hangulatát segíthet pótolni.

3. The OA

A The OA az a sci-fi sorozat, aminek a kaszája óriási felháborodást keltett a rajongók között, nem véletlenül. A dimenziók közti ugrálástól kezdve a telepátián át az emberrabló tudósokig van ebben a sorozatban minden, amire az egyszeri, misztériumra éhes néző vágyik. Ráadásul még Zendaya is feltűnik benne még az Euphoria előtti időkből a második évadban.

4. The Society (A Társadalom)

The Society szereplői

Részlet a The Society című sorozatból (Kép: IMDb)

Csupa tini és kamasz van a The Society című sorozatban, akik megpróbálják kitalálni, hova tűntek a városból a felnőttek. Ugyanis az történt, hogy egy csapat gimnazista elment kempingezni és mire visszatértek az otthonukba, a felnőtteknek csak a hűlt helyét találták, ráadásul a város körül megjelent egy áthatolhatatlan erdő is. A gyerekeknek meg kell tanulniuk ellátni saját magukat, és fel kell állítani valamiféle rendet maguk között, hogy ne fulladjon káoszba az életük. Izgalmas gondolatkísérlet, aminek nagyon várjuk a további évadait.

5. Locke & Key (Kulcs a zárját)

Locke and Key szereplői

Részlet a Locke & Key című sorozatból (Kép: IMDb)

A Locke család három gyermekének kalandjai igazi thrillerbe fordulnak át, amikor a régi házba költöznek, ahol mágikus kulcsokat találnak. Minden kulcsnak más természetfeletti ereje van, de persze nem csupán ennyi történik a sorozatban: van itt démon és misztikus haláleset is, amit a testvéreknek kell kinyomozni. Izgalmas és lebilincselő történet Joe Hill képregénysorozatából.

6. The Umbrella Academy (Az Esernyő Akadémia)

Ha a természetfeletti erők és a szereplők közötti szoros kötelékek hiányoznak a Stranger Thingsből, akkor a The Umbrella Academy is tetszeni fog. Ebben a sorozatban szupererővel felruházott testvérekkel találkozunk, akik enyhén szólva diszfunkcionális családban nőttek fel egy elnyomó nevelőapa mellett, aki inkább volt a kiképzőjük, mint az apjuk. Szintén képregény adja a sorozat alapját és mi más is lenne a fő feladat, mint megállítani a világvégét?

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top