nlc.hu
TV-sztárok

Kanye West Hitlerről

Kanye West ismét kiborította az embereket: Adolf Hitlert éltette egy interjúban

A rapper ezúttal túl messzire ment, egy talkshow-ban tett antiszemita megjegyzéseket, és a Twitteren folytatta az ámokfutását.

Kanye West már az októberben megrendezett párizsi divathéten is kihívta maga ellen a sorsot, amikor White Lives Matter feliratú pulóvereivel szította az indulatokat, de az szinte semmi nem volt ahhoz képest, amit Alex Jones Infowars című talkshow-jában tett a minap. A rapper több alkalommal hozta szóba Adolf Hitlert, sőt, nemcsak megemlítette, hanem konkrétan dicsérte őt. 

Kanye West

Fotó: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis

A Variety szerint az újabban Ye művésznéven futó rapper arcát maszk borította, kezében pedig egy Bibliát tartott, miközben azt mondta, hogy Hitler értéket hozott ebbe a világba, és ő lát jó dolgokat a diktátorban. Az interjú egy pontján pedig még antiszemita viccekkel is poénkodott Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök kárára.  

A rapper kijelentései nem arattak osztatlan sikert, többek között Mark Harris író és Josh Gad is elítélte a viselkedését: 

Senkinek, aki azt mondja, hogy »szeretem Hitlert«, nem szabad oxigént engedni semmilyen közösségi platformon

– írta a Twitteren a színész. 

Miután West megosztott egy képet, melyen egy Dávid-csillaggal kombinált horogkereszt volt látható, Elon Musk is a tettek mezejére lépett, ma kora reggel bejelentette, hogy ez volt West utolsó tweetje, és felfüggesztik a Twitter-fiókját. Ezzel párhuzamosan a Parler anyavállalata, a Parlement Technologies is nyilvánosságra hozta, hogy nem adja el a platformot a rapper számára, felbontották az erről szóló szerződésüket, írta meg a Telex

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top