nlc.hu
TV-sztárok

Elárverezik Szilágyi István házát

Soha többet nem térhet vissza otthonába Szilágyi István fia, amit árverezésre bocsátottak

Az életfogytiglanát töltő Péter egyetlen álma volt, hogy egyszer hazamehessen.

Sz. Péter  2020. május 3-án hidegvérrel meggyilkolta édesapját, Szilágyi Istvánt. Idén novemberben  jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a meggyilkolt színész fiát, aki az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy enyhébb büntetést kap és egy napon visszatérhet szülei egykori házába

Szilágyi István

Szilágyi István (Fotó: Nagy Zoltán)

Mint a Blikk azt megtudta, ha valaha is élve kikerülne a börtönből a férfi, akkor sem térhetne már vissza, ugyanis a romos épületet árverezés alá bocsátották. Az apja életét kioltó férfi az ingatlannal együtt tetemes adósságot is örökölt idén júliusban: a romos házon közel harmincmillió forintos tartozás van, és bár Szilágyi István azóta elhunyt özvegye korábban megpróbálta negyvenmillióért eladni a házat, nem talált rá vevőt.

Egy budapesti végrehajtó cég december 25-én kezdte meg az árverést, a licit pedig február 23-én zárul. A kikiáltási ár 27 millió forint, amit 270 ezer forintonként lehet lépcsőzetesen egyre feljebb tornázni. Az érdeklődőnek azonban bizonyítani kell a szándéka komolyságát: 2,7 millió forintot kell letétbe helyeznie, amit az árverés végén visszakap. A licit három szakaszból áll, amelyek során a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot is tehetnek az érdeklődők. Az első körben 24,3 millió forint a legalacsonyabb ár, amiért hozzájuthat a licitáló, a második körben már csak 18,9 millió forint, s ha ekkor sem kel el az ingatlan, az utolsó szakaszban 13,5 millió forintos ajánlatot is tehetnek az érdeklődők.

A Blikk birtokába jutott egy dokumentum, amiben azt írják: az ingatlant belülről közvetlenül a tulajdonossal, bentlakóval egyeztetett időpont után lehet megtekinteni. A házban azonban az özvegy, Humenyánszky Jolán két évvel ezelőtti halála óta nem él senki. Pétert, az örököst pedig idén novemberben másodfokon is életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, így ő sem tud házbemutatót tartani az érdeklődőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top