TV-sztárok

Da Vinci démonai – különc zseni életével indít a FOX

A Da Vinci démonai című sorozat a magyar nézők előtt február 4-én 21 órakor debütál a FOX csatornán, amely aznap kezdi el sugárzását hazánkban, és országosan az elsők közt a Telekom digitális televíziós szolgáltatás családi csomagjában lesz elérhető. A Da Vinci démonainak első évada után, rögtön az amerikai bemutatót követően a második széria is megérkezik hazánkba.

Festő, tudós, feltaláló, szobrász, hadmérnök és a történelem egyik legjelentősebb zsenije. Leonardo da Vinci, a reneszánsz ember, akinek művészetét a világ minden táján ismerik. Megrendítő életének titkos történetéről azonban kevesen tudnak.

Da Vinci démonai - Különc zseni életével indít a FOX

 

A sorozat soha nem látott ábrázolásban mutatja be a világ egyik leghíresebb történelmi alakját, lerombolva tabukat és előítéleteket, feltárva a különleges tudással megáldott, ám sokszor zavart és félelmekkel küzdő művész igazi énjét.

Da Vinci démonai - Különc zseni életével indít a FOX

Leonardót legtöbbször szakállas öregemberként ábrázolják saját önarcképe nyomán, ám a sorozatban a 25 éves, fiatal da Vinci kel életre. A film modern és reneszánsz ötvözete, valóság és fikció találkozása. A fordulatokkal teli cselekményt kusza szerelmi viszonyok, ármánykodás, a jó és a gonosz harca szövi át. A forgatókönyvíró, a Batman: Kezdődik és a Sötét Lovag mozifilmket is jegyző David S. Goyer hónapokat töltött Leonardo életének megismerésével. A történet alapjául szolgált da Vinci levelezése, valamint híres vázlatfüzete és naplója, a Codex Atlanticus. „Nehéz lenne számokban kifejezni, hogy pontosan hány százaléka valóság a történetnek, de legalább a kétharmada, a karakterek és az alapvető kapcsolatok igaziak” – mondta David Goyer.

Da Vinci démonai - Különc zseni életével indít a FOX

 

Öt érdekesség a filmről:

  1. A forgatás több mint 100 forgatási helyszínen zajlott, és további 30 belső díszlelet építettek ki
  2. A forgatások Wales-ben zajlottak, itt alakították ki a 15. századi Firenze helyszíneinek másolatát
  3. Leonardo da Vinci szerepére több mint 100 színész közül választották ki Tom Rileyt
  4. Az első évadban da Vinci négy olyan találmányát megépíti, ami a valóságban sosem készült el
  5. A kosztümöket az Emmy-díjas jelmeztervező, Annie Symons tervezte
Da Vinci démonai - Különc zseni életével indít a FOX

 

További információ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top