Út a babáig Babám van
Szponzorált tartalom

Kiadások, amiket nem fogsz megúszni, és nem is szabad, ha babád születik

A gyerekek, sőt a terhesség maga is kiadásokkal jár. Ezt minden szülő tudja, de vannak olyan dolgok, amiket mindenképpen be kell szerezni, és nem szabad spórolni rajtuk. Érdemes erre idejében felkészülni, és a babatervezés első percétől tudatosan félretenni.

Szerencsére ma már az interneten is remekül lehet tájékozódni, és rengeteg jól felszerelt baba-mama bolt is van, szóval nem nehéz beszerezni a praktikus és hasznos dolgokat. Igen ám, de mik legyenek azok, amiket mindenképpen meg kell vásárolni?

  • Érdemes már a babatervezés kezdetétől  terhesvitamint szedned, amit a szülész-nőgyógyászoddal is beszélj meg! Biztosan fog tudni olyat ajánlani, ami a babának és a mamának is hasznára válik.
  • Élj és táplálkozz egészségesen, egy kismama nem beteg, nyugodtan mozoghat, dolgozhat, csak semmit ne vigyél túlzásba. A kellemes kirándulások és a nagy pihenések mindkettőtöknek jót tesznek majd.
  • Mindenképpen vásárolj magadnak olyan ruhákat, amikben kényelmesen érzed magad, és a pocakod is jól elfér. Néhány kismamanadrág, néhány felső, kényelmes cipők, és már meg is van a csinos szett, ami jól variálható. Semmi sem rosszabb, mint amikor a pocakodat szorítja valami, ez sem a babának, sem a mamának nem egészséges, ezt ne felejtsd el!
  • A kisbabának olyan kiságyat válassz, amelyben kényelmesen elfér, nem eshet ki belőle, és a matrac emelhető, vagyis eleinte nem kell nagyot hajolnod, később pedig lejjebb teheted, amikor a baba már feláll benne.
  • A pelenkázó ugyanilyen fontos, mert ott is biztonságban kell lennie a kicsinek, hiszen sokszor fogod majd tisztába tenni. Legyen elég magas, és az is praktikus, ha sok mindent bele lehet pakolni.
  • Mindenképpen szerezz be egy olyan babahordozót, amelyben biztonságosan szállítható a kicsi autóban is. Ezek a hordozók nemcsak utazáskor praktikusak, de tapasztalatból mondom, hogy a lakásban is remekül elnézelődnek bennük a babák!
  • Olyan babakocsit válassz, amely elég nagy ahhoz, hogy sokáig elférjen benne a gyerek, kényelmesen tudjon benne aludni, megemelhető, dönthető, ülő helyzetbe állítható legyen, és akkor gyakorlatilag egy kocsival megúszod a babakort. A következő már az összecsukható, ülős esernyőkocsi, amellyel könnyen szállhattok buszra is, ha a baba már biztonságosan és stabilan ül.

A hordozókendő nagy divat

  • Vannak, akik a babakocsival szemben inkább magukon szeretnék hordozni a kisbabájukat. Ezekből is van sokféle, válassz az igényednek és az ízlésednek megfelelőt!
  • Mindenképpen fektess nagy hangsúlyt a jó cumi, cumisüveg megválasztására, és figyelj oda arra, hogy ezek mindig tiszták legyenek. Nem árt egy mellszívót is beszerezni, mert a fejés sokat segít a tejtermelésben, a fölös anyatej pedig később jól jön majd a hozzátáplálásnál, ugyanis lefagyasztva akár 3 hónapig is remekül eláll a mélyhűtőben.
  • A baba súlyát és a szoptatás mennyiségét az első hónapokban érdemes naponta ellenőrizni. A digitális mérlegekkel ez csak néhány másodpercet vesz igénybe. Ha nem akarod megvásárolni, akkor kölcsönözhetsz is ilyen eszközt.
  • Aki túlságosan is aggódik, annak érdemes légzésfigyelő készüléket is beszereznie. Erre ugyanaz vonatkozik, mint a mérlegre, nem muszáj megvenni, hanem kölcsönözni is lehet.
  • A babaőr is jó szolgálatot tesz, mert aki nem alszik egy szobában a kisbabával, így is könnyen meghallja, ha felébred vagy sír a kicsi. Arról nem is beszélve, hogy így az anyuka nyugodtan csinálhat bármit a másik szobában, mert biztosan minden zajt azonnal meghall ezen keresztül.
  • Érdemes egy olyan kényelmes fotelt vagy ülőalkalmatosságot is beszerezni, amelyben egészséges tartásban lehet szoptatni. Néhány kisbaba gyorsan, mások lassabban és hosszabban esznek, sokszor naponta több órát is ebben kell ülnie az anyának, így hát nagyon nem mindegy, milyet is választ.

Babaruhát mindenképpen kell venni, meg pelenkát is, de akinek szerencséje van, az örökölhet a családtól vagy a barátok csemetéitől jó néhány rugdalózót. Ezeken nem szabad megsértődni, hanem örülni kell nekik, mert a kicsi ruháit akár naponta többször is le kell majd cserélni egy-egy baleset miatt….

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top