Szabadidő

A legjobb áruházak és bevásárlóutcák Bécsben

A Mariahilfer Strassét biztosan nem kell bemutatni neked, ám Bécs számos további izgalmas bevásárlóutcával és áruházzal csábít. Megmutatjuk a legkedveltebbeket!
Ringstrassen Galerien

Az elegáns, fedett bevásárlóközpont Bécs legdrágább üzleti negyedében található, ahol kizárólag a legnagyobb világmárkák képviseltetik magukat. A vezető divattervezők modelljei mellett ékszereket és egyéb ínyencségeket is találunk az üzletközpontban, de szép számmal vannak itt kávézók és éttermek is. Az áruháznak a Kärntner Ring patinás épületei adnak otthont, amelyeket fedett átjárók, üveghidak és udvarok kötnek össze.
Néhány márka, amelyet itt biztosan megtalálsz: Armani, Boss Women, Bulgari, Calvin Klein, Chanel, Clinique, Dolce & Gabbana, Gucci, Jackpot, Max Mara, Nike, Versace.

Cím: Bécs, Kärntner Ring 5–7.
Nyitva: hétfő–péntek 10–19 óráig, vasárnap 10–18 óráig; étterem: naponta 8-tól hajnali 1 óráig
Bővebben az áruházról: www.ringstrassen-galerien.at »

Freyung passzázs

A Freyung passzázs elegáns üzletei a Ferstel-palota árkádjai alatt találhatók. A Freyungot és a Herrengassét összekötő fedett átjárót luxusüzletek szegélyezik, és egy kis udvarba torkollik, itt áll a többszintes szökőkút, tetején a Dunát jelképező, kezében halat tartó sellővel. Találunk itt ékszerüzletet, antikvitást, lakberendezési boltokat, de itt kapott helyet Bécs egyik leghíresebb édességboltja, a Xocolat is. Ebben a kis üzletben minden a csokoládé körül forog, csaknem 120-féle csokit találunk a világ minden tájáról.

 

Cím: Bécs, Palais Ferstel 1., Freyung

Tipp: A Freyung passzázs mellett, a „Harrach-palotában” lakberendezési boltok és művészeti galériák rendezkedtek be (a Freyung 3. és a Herrengasse 16. között).

Haas & Haas

 

A Haas & Haas csodaszép kézműipari ajándéktárgyaival ejti ámulatba a vásárlókat, amelyek között fajátékokat és babákat is találunk, üvegházstílusú teázója pedig kitűnő hely egy könnyű ebéd, egy finom torta vagy éppen egy fenséges palacsinta elfogyasztására. Az üzletben találunk még vagy 200-féle válogatott gyümölcsteát, fekete teát, gyógynövényteát és sokféle teakészítő eszközt, amelyek kiváló karácsonyi ajándékok lehetnek. Marcipán- és csokoládékülönlegességekben sincs hiány az üzlet polcain.

Cím: Stephansplatz 4.
Nyitva: hétfő–péntek 9.00–18.30 óráig, teaház: hétfő–péntek 8–20 óráig
Bővebben az áruházról:
www.haas-haas.at »

Steffl

A város szívében, Bécs egyik legforgalmasabb és legfelkapottabb bevásárlóutcájában található nagyáruház öt emeletén vezető divattervezők modelljeivel találkozhatunk, de a divatos ruhák mellett a könyvesboltok vagy az iparművészeti cikkeket, kozmetikumokat, illatszereket vagy éppen a lakberendezési tárgyakat felvonultató üzletek is vásárlásra csábítanak. A hatalmas bevásárlóközpont legfelső szintjén lévő, előkelő Sky étteremből pedig egy kellemes ebéd vagy vacsora elfogyasztása mellett a városra nyíló pompás kilátásban is gyönyörködhetünk.

Kärntner Strasse (Fotó: www.wien-bild.at)
Kärntner Strasse (fotó: www.wien-bild.at)

Cím: Kärntner Strasse 19.
Nyitva: hétfő–szerda 9.30–19.00 óráig, csütörtök–péntek 9.30–20.00 óráig, szombat 9.30–18.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.kaufhaus-steffl.at »

Donauzentrum

A belvárostól kicsit távolabb található a Donauzentrum, Bécs egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol az árak valamivel mérsékeltebbek a sok patinás, belvárosi üzlethez, áruházhoz képest. Rengeteg üzlet található a központban, a ruháktól a műszaki cikkeken át az ékszerekig minden kapható itt.
Néhány üzlet, amelyet itt biztosan megtalálsz: Adidas, C&A, Demmers Teehaus, dm, Douglas, H&M, Humanic, Intimissimi, Kika, Lush, Mango, Marionnaud, Orsay, Promod, Pimkie, Schöps, Skiny, s.Oliver, Tally Weijl, Body Shop.

 

Cím: Wagramerstrasse 81.
Nyitva: hétfő–szerda 9–19 óráig, csütörtök–péntek 9–20 óráig, szombat 9–18 óráig
Bővebben az áruházról: www.donauzentrum.at »

Mariahilfer Strasse

A Kärntner Strasse és a Graben után a Mariahilfer Strasse Bécs egyik legdivatosabb, legforgalmasabb bevásárlóutcája, ahol akár egy egész napot is a vásárlásnak szentelhetünk. Üzletek százai (csak egy-két név ezek közül: EuroCenter, Peek & Cloppenburg, Body Shop, H&M, Promod) sorakoznak egymás mellett, több áruház kínál divatcikkeket, könyveket, zenét és elektronikai cikkeket, de bővelkedik az utca kávézókban, éttermekben is. Nem kétséges, hogy ez az az utca, ahol egy füst alatt szinte mindent beszerezhetünk, érdemes azonban bekukkantani egy-egy merőleges mellékutcába is, sokszor ugyanis a legeldugottabb boltokban találhatjuk meg a legtutibb cuccokat.

Tipp:
Ha már leszakad a derekunk a rengeteg mászkálástól, két vásárlás között üljünk be valamelyik étterembe vagy kávézóba. Próbáljuk ki például a Nordsee gyorsétteremlánc tengeri herkentyűit, vagy fújjuk ki magunkat a Starbucks hangulatos kávézóiban.

Mariahilferstrasse
Mariahilfer Strasse

 

Az egyik legnépszerűbb bevásárlóközpont, a Gerngross (Mariahilfer Strasse 42–48.) is itt található, ahol a híres párizsi divattervezők modelljeitől a közepes árkategóriájú ruházati cikkekig mindent megtalálunk. Az áruház legfelső szintjén szusiétterem és kávézó nyújt lehetőséget pihenésre, mindkettőből pompás kilátás nyílik az alant nyüzsgő bevásárlóutcára.
Néhány üzlet, amelyet itt biztosan megtalálsz: Betty Barclay, Butlers, Clinique, Demmers Teehaus, Esprit, M.A.C. Cosmetics, Marionnaud, Palmers, Saturn, Tom Tailor, Triumph, Wolford, Zara.

Meinl am Graben – ínyencek Mekkája

A Graben sétálóutcáján található Bécs legnevesebb csemegeüzlete, a kétszintes Julius Meinl, amely válogatott finomságokkal vár. Nagy felvágottrészleg, szép és ízléses sajtpult, bécsi aprósüteményekkel megrakott kirakatok, különleges teák, osztrák boroktól roskadozó polcok és a világ minden részéből származó különlegességek csábítanak vásárlásra. Itt biztosan találsz karácsonyi ajándékot – decemberben csak úgy roskadoznak a polcok a legfinomabb csokoládéktól, stollenektől, karácsonyi süteményektől. Ha a vásárláson kívül egy kis harapnivalóra és italra is meg szeretnénk itt állni, a Naglergasséról nyíló Lukullus Baron keresztül menjünk be az üzletbe.

Cím: Graben 19.
Nyitva tartás: hétfő–péntek 8.30–19.30 óráig, szombat 9–18 óráig, vasárnap zárva
Bővebben az áruházról: www.meinlamgraben.at »

A Graben télen (Fotó: www.wien-bild.at)
A Graben télen (Fotó: www.wien-bild.at)

 

Naschmarkt – a legkedveltebb piac

A színes vásári forgatagot kedvelők számára kötelező látványosság Bécs legnagyobb és legismertebb piaca, a Naschmarkt. Az egész évben nyitva tartó piac a különböző nemzetiségű emberek találkozóhelye. A hatalmas kozmopolita piac egzotikus és környékbeli ízeket ötvöz, ahol a standok roskadoznak a különleges görög, török és ázsiai zöldségektől-gyümölcsöktől. A friss zöldség- és gyümölcsárun kívül kaphatunk itt halat, speciális keleti fűszereket, sőt még ruhaneműt és régiségeket is, szombatonként pedig bolhapiacon kutathatunk kincsek után.

Cím: Wienzeile (U1, U2, U4: Karlsplatz megálló)
Nyitva: hétfő–péntek 6–18.30 óráig, szombat 6–17 óráig, őstermelők hétfőtől csütörtökig 6–12, péntek 6–13 óráig, szombat 6–17 óráig

SCS – Shopping City Süd

A Shopping City Süd a Bécsbe szervezett bevásárlótúrák többségének célpontja. Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja a város déli részén található, a Vösendorf peremkerületben.
A bevásárlóközpontban több mint 300 üzlet (divat, cipő, könyv, kozmetika, sportszerek, játékok, elektronika, élelmiszer) várja a karácsonyi ajándékot keresők forgatagát.
Néhány üzlet, amelyet itt biztosan megtalálsz: Billa, Bipa, Beate Uhse, Benetton, Calzedonia, C&A,
dm, Douglas, Deichmann, Hervis, Humanic, IKEA, Interspar, Mediamarkt, New Yorker, Promod, Orsay, s.Oliver, Sisley, Springfield, Salamander, Zara.
Nyitva tartás: hétfőtől szerdáig és pénteken 9.30-tól 19.00-ig, csütörtökön 9.30-tól 21.00-ig, szombaton 9.00 órától 18.00 óráig
Bővebben: www.scs.at »

Bécs karácsonyi díszben

A karácsonyi Bécs egészen más, mint a hétköznapi, a díszkivilágítás, a rengeteg karácsonyi árus, az ünnepi hangulat magával ragadó. A karácsonyt megelőző hetekben Bécs terei és sétálóutcái vásárosok standjaival telnek meg, ahol kis ajándékokat és karácsonyi díszeket árulnak, de nem maradhat el a puncs és a fűszeres forralt bor sem. Ugyan a Mariahilfer Strassén, a Favoriten Strassén, a Meidlinger Hauptstrassén is kedvünkre gyönyörködhetünk az árusok választékában, a legismertebb és legimpozánsabb közülük kétségtelenül a bécsi városháza épületében és a városháza előtti téren megrendezett adventi vásár, a Christkindlmarkt.

 

A díszesen kivilágított városháza előtt több mint száz apró pavilon várja mindazokat, akik itt szeretnék beszerezni a karácsonyi ajándékokat, és persze azokat is, akik csupán magukba szívnának egy kis karácsonyváró hangulatot.


Hogyan juthatsz el Bécsbe?
• Autóval: Budapest–Bécs kb. 240 km. Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába haladj, onnan tovább az A4-esen (autópálya-matricát ne felejts el beszerezni).
• Vonattal: a MÁV-START járataival. »
• Busszal: OrangeWays vagy Volánbusz. »
Tipp: busszal és vonattal Bécsbe »

Bécs-kártya: a kedvezményes kártyával 72 órán keresztül ingyenesen használhatod a bécsi tömegközlekedést, illetve számos további kedvezményben részesülhetsz. Szállodákban, utazási irodákban vásárolhatod meg, a kártya ára: 18,50 euró. További infó »

Tipp: Még több információ és érdekesség Ausztriáról és Bécsről: www.wien.info és www.austria.info »

Bécsi vásárlás – fórum »
Babaáruház-Bécs – fórum »
Shopping City Süd – fórum »

Bécs.lap.hu »
Bécsi-szállás.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top