Szabadidő

Túl a Szajna-parton – top 5 romantikus úti cél

Párizs, Velence, Róma – helyek, amelyek először eszünkbe jutnak, ha egy romantikus utazásra vágyunk. Szubjektív válogatásunkban most olyan úti célokat ajánlunk, amelyek kevésbé ismertek, de nem kevésbé romantikusak, mint világhírű konkurenciáik.

 1. Brugge – a flamand ékszerdoboz

Belgium büszkesége, a mesebeli Brugge, amelynek minden szeglete szerelmes sétákra csábít. A város macskaköves utcáival, keskeny csatornáival, kecsesen ívelt kőhídjaival és romantikus épületeivel tényleg elvarázsolja az embert. Brugge középkori belvárosa az UNESCO-világörökség része, így szépsége hivatalosan is kiemelkedő. A város egyik legmeghittebb helye a beginaudvar, ahol az ember akkor is csendben marad, ha ezt külön nem kérik. Az égbe nyúló tölgyek tövében apró kis épületek sorakoznak, megannyi hófehér házikó, amelyek egykor a begináknak adtak otthont, akik az apácákéhoz hasonló életmódot folytattak, de velük ellentétben nem voltak felszentelve.

Túl a Szajna-parton- top 5 romantikus úti cél

Kora tavasszal különösen érdemes ide ellátogatni,  hisz ilyenkor illatos nárciszmező borítja az egész beginaudvart. Akik elfáradnak a városnéző sétában, lovas hintóra is ülhetnek, vagy a romantikus csatornákon ringatózva is körbejárhatják a várost, sőt egy hőlégballonból fentről is megcsodálhatják a flamand ékszerdobozt. Az édesszájúaknak pedig különösen érdemes egy brugge-i látogatást beiktatni, hisz a város 43 csokoládéboltja, csokoládémúzeuma és csokoládépiaca garantálja az édes élményeket.

Bővebb infó: www.brugge.be »

 2. Bath – romantikus fürdőzés Dél-Angliában

Bath Anglia egyik legszebb városa, amely nemcsak nevében, de a valóságban is igazi fürdő- és wellnessközpont, és Brugge-höz hasonlóan szintén a világörökség része. A fürdőkultúra kezdetei egészen a Római Birodalom koráig nyúlnak vissza, ekkor kezdték a környékbeli források áldásos hatását felfedezni. Az évszázadok során Bath hírneve mit sem csökkent, s az egymást követő uralkodók is igen nagy becsben tartották.

Túl a Szajna-parton- top 5 romantikus úti cél

 

A város szíve és legfőbb látványossága a Római fürdő, amelyet Nagy-Britannia legromantikusabb épületének is megválasztottak már. A lenyűgöző templom és a hozzá kapcsolódó fürdőkomplexum az ország egyetlen meleg vizes hőforrására épült. A városban a Római fürdőn kívül is számtalan gyönyörű épület található. Az egyik legszebb a XVIII. században épült világhírű Royal Crescent (Királyi Félhold), de a XV. században épült bathi apátság és a világ egyik legromantikusabb hídjának tartott Pulteney híd is szemet gyönyörködtető. Bath romantikus hangulata a művészeket is megihlette. 1801 és 1806 között a városban élt Jane Austen is, aki két regényét is itt írta, s később több regényének filmváltozatát is itt forgatták.

Bővebb infó: www.visitbath.co.uk »

 3. Casablanca – egy legendás szerelem nyomában

Marokkó és Casablanca már önmagában is romantikus élmény, pláne, ha még a filmtörténet egyik kultikus színhelyére is ellátogatunk. Rick kávézóját, ahol Ingrid Bergman és Humphrey Bogart egymásba szeretett, és ahol kezdetét vette a filmtörténet egyik leghíresebb románca, egyetlen filmrajongónak sem kell bemutatni. A kávézót 2004-ben nyitották meg, és a legapróbb részletekig ügyeltek arra, hogy a hely a valóságban is ugyanúgy nézzen ki, mint ahogy azt a filmben láthattuk.

Túl a Szajna-parton- top 5 romantikus úti cél

 

De Marokkó legnagyobb városa ezenkívül is számtalan különleges látnivalót kínál. Itt áll például a 25 ezer fő befogadására alkalmas II. Hasszán-mecset, amely a világ legmagasabb minaretjével büszkélkedhet. A mecset 13 év után, 1993-ban készült el. Földrengésbiztos, padlófűtéssel és elektromos ajtókkal van ellátva, és kiváló példája annak, hogyan lehet az évezredes kulturális örökséget a modern technika vívmányaival ötvözni.

Bővebb infó: www.visitmorocco.com »

 4. Romantika a svéd vadonban

Elsősorban megszállott természetimádóknak ajánljuk a svéd Bergslageni-erdőt, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy néhány napra hátat fordítsunk a civilizációnak, és a természet szépségén kívül csak egymásra figyeljünk. Egy romantikus erdei házikóban, a gyertyafénynél beszélgetve egyhamar bagatell kis semmiségnek tűnnek a hétköznapok problémái. Reggel madárdalra ébredünk, este a végtelennek tűnő svéd vadon zúgása ringat álomba. Napközben hatalmas sétákat tehetünk, jávorszarvasokat figyelhetünk, vagy egy kajakba szállva akár hódlesre is indulhatunk a közeli Skarsjön-tavon. De ha kedvünk tartja, áldásos erdei wellnesszel is kényeztethetjük magunkat a skandináv nyárban, a nyugtató szauna után megmártózhatunk a hűs vizű tóban, hanyatt fekve kémlelhetjük a csillagos eget, és hallgathatjuk a végtelen skandináv csöndet.

Túl a Szajna-parton- top 5 romantikus úti cél

 

Bővebb infó: www.visitsweden.com »

 5. Lombok – Indonézia féltve őrzött titka

Lombok a világhírű Bali kissé háttérbe szorult kis testvére, amely épp ezért máig megőrizhette érintetlenségét. A vízesésekkel, buja zöld növényzettel és csodás tengerpartokkal büszkélkedő szigetre sokkal kevesebb turista látogat el, mint a szomszédos Balira. A sziget sokak szerint éppen olyan, mint amilyennek Balit képzelik azok, aki még soha nem jártak ott. Lombokon nemcsak a képeslapra kívánkozó strandok, de a sziget belső területei is sok-sok szépséget kínálnak. Itt található a 3726 méteres Mount Rinjani, amely Indonézia harmadik legnagyobb vulkánja, s amelynek meghódítása közben nemcsak a fantasztikus kilátásban, de megannyi vízesésben is gyönyörködhetünk.

Túl a Szajna-parton- top 5 romantikus úti cél

Bővebb infó: www.lombok-tourism.com »

Legyél szerelmes és szerencsés!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top