Utazás

Idén nem lesznek last minute akciók Horvátországban?

A tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal több horvátországi szállodai férőhely kelt el a nyári szezonra már előfoglalásban. A szállodák egy része gyakorlatilag megtelt, ezt pedig a pénztárcánk bánhatja.
Idén nem lesznek last minute akciók Horvátországban?
10 váratlan költség utazáskor

A turisztikai szakemberek közül egyesek úgy vélik, újabb rekord születhet idén a tengerparti idegenforgalomban, miután 20–30 százalékkal több szoba kelt el már előre. Akad olyan szálloda is az Adrián, ahol már nincs több üres szoba a főszezonra, és nemcsak a nyugat-európai vendégek, de a hazaiak száma is növekszik.

Idén nem lesznek last minute akciók Horvátországban? Ivan Puksar, a Kompass utazási iroda igazgatója a horvát Vecernji List napilapnak azt mondta: idén sokkal kevesebb kedvezmény várható, ami az ágazat bevételeinek növekedését is hozhatja. Ez a turisták számára azonban azt jelenti, hogy az elmúlt évek akciós árai után a teljes ár miatt idén 20–30 százalékkal magasabbak lehetnek a szálláshelyek díjai. Konkrét példaként egy Hvar-szigeti hotel kínálata szerepel, ahol tavaly még 1800 kuna (nagyjából 64 800 forint) volt személyenként egy egyhetes, félpanziós ellátás ára, ami idén már 2500 kunába kerül.

Az egyik legjelentősebb utazásközvetítő, az adriatika.net adatait idézve a lap közölte: náluk 25 százalékkal nőtt az előfoglalások mértéke. Fennáll annak a lehetősége, hogy idén már a főszezon kezdete előtt minden hely elkel, így búcsút lehet inteni a last minute utaknak – vélekedett Kristijan Grzetic, a cég kommunikációs vezetője.

Damir Bajs turisztikai miniszter korábban beszélt arról, hogy az év elejétől ígéretesek a horvát idegenforgalom adatai, de korai lenne még az öröm. A célkitűzés az, hogy 3-4 százalékkal bővüljön idén a horvátországi turizmus, ugyanakkor számításba kell venni, hogy a mediterrán térségben a bizonytalan tunéziai, egyiptomi és görögországi helyzet is befolyásolja a turizmust, míg a hagyományosan olcsó Törökország idén drágább lett.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top