Utazás

Indiában betiltották az öt Oscarra nevezett filmet

A leszbikus csók, a nemi erőszak és a kínzás sok volt egyszerre a helyi cenzoroknak A tetovált lányban.

Indiában betiltották az öt Oscarra nevezett filmetA Facebookról szóló film rendezőjének új moziját, A tetovált lányt februárban mutatták volna be Indiában, de az ottani cenzorok túl keménynek találták a Daniel Craiggel közösen nyomozó hekkerlány történetét, írja a Reuters hírügynökség.

A helyi cenzorok csak úgy engedték volna át a krimit, ha a durvább részeket, mint a leszbikus csók, a nemi erőszak és a kínzás, kivágják belőle, de a rendező, David Fincher nem engedett. Az biztos, hogy nem az indiaiak reagálják túl a film keményebb jeleneteit, a kritikánkban is felhívtuk rá a figyelmet, hogy érdemes az érzékenyebb lelkűeknek és a kiskorúaknak otthon maradni, ha nem akarunk anális erőszakot és feldarabolt macskát látni szélesvásznon.

A stúdiónak így sem lehet panasza, eddig 165 millió dollárt hozott a Stieg Larsson könyvéből készült svéd krimi amerikai remake-je, és múlt héten összesen öt Oscarra jelölték. A címszereplő tetovált lányt játszó Rooney Mara a legjobb színésznő lehet, és esélyesek még a legjobb operatőri munkáért, a legjobb vágásért, a legjobb hangvágásért és a legjobb hangkeverésért.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top