Utazás

Első hévízi fürdőélményem

Nem gondoltam volna, hogy amikor egyszer meghozom a döntést, hogy megmártózom én is a sokak által - joggal - dicsért hévízi tóban, akkor nem egy szép tavaszi, őszi vagy nyári napon teszem ezt meg, hanem a hideg, téli, ködös időben.

Első hévízi fürdőélményemSokáig vártam az élményre, őszintén szólva nem is tudom, miért? De bátran mondhatom, hogy felejthetetlen volt. Ismerőseim szervezték meg a programot, mondván mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás. Voltak közöttünk, akik rendszeresen járnak a tóba fürödni, de voltunk páran, akik még soha nem éltük át a gyógyító tó csodatevő hatását.

Volt egy forgatókönyvünk arra vonatkozóan, hogy milyen sorrendben látogassuk majd végig a tófürdő szolgáltatásait és hogy mikor mártózzunk meg a tóban. Bátrak voltunk és elsőként mindjárt  a szabad ég alatti fürdőzést választottuk. Mégpedig a napozóteraszról ugrottunk bele – vagyis inkább didergő testtel lépkedtünk le a lépcsőn, mígnem teljesen elmerültünk a meleg vízben. 

Személy szerint én tartottam attól, hogy a víz majd nem lesz olyan meleg, mint ahogy azt mondják, de szerencsére nem így volt. S azt is furcsa volt elképzelni, hogy télen, a szabad ég alatt szinte uszodahőmérsékletű vízben lehet úszkálni. Márpedig így van. És láss csodát, egyáltalán nem fáztam a vízben. Örültem annak, hogy úszógumi nélkül volt bátorságom bemenni a vízbe. Érdekes, hogy az úszást könnyebbnek éreztem, mint a Balatonban. Hihetetlen volt megtapasztalni a víz felhajtó erejét is, mikor egy kis pihenésre megálltunk a tóban lévő kapaszkodóknál. Csak annyit éreztem, hogy a lábam a víz felszínén lebeg és erősen tartom magamat, nehogy a víz lágy sodrása elvigyen. A pihenők után kicsit nehéz volt elindulni újra úszni, ezért a bejáratig tartó utat már egyhuzamban úsztam le. Közben átéltem én is a csodát. A víz gőzölgött, örömmel kerülgettem a zöld színű tavirózsákat, nem félve attól, hogy emiatt plusz méterekkel növelem meg a távot, míg elérem a bejáratot.

Első hévízi fürdőélményem

Persze a tó közepére, a nyílt vízre nem merészkedtem ki, hanem mindig az épület mellett haladtam.

Jótanácsként üzenem azoknak, akik félnek a mélységtől, a nagy vízfelülettől és kevésbé biztosak magukban úszás terén, azok feltétlenül vigyenek magukkal úszógumit (vagy kölcsönözzenek).

 A fürdőzést ezután már az épületen belül folytattuk. Itt a gyógyító vizet még melegebbnek éreztem, ami talán a levegő hőmérséklete is befolyásolt. Pihenésképpen jót beszélgettünk a vízben, mint egykoron a boldog békeidőkben a vendégek. (Csak a csinos fodros szélű sapkát felejtettük otthon…) No de visszatérve a jelenbe, mindenképpen meg kell említenem azt a különleges kényeztető vízi testmasszázst, melyet a vízben lebegve, masszőr nélkül élhettem át. Egy 8 állomásból álló „wellness masszázs útvonalon” haladtunk végig – türelmesen kivárva sorunkat -, miközben talpunktól a vállunkig minden izmunkat ellazította a vízsugarak lágy masszírozása.

Körülbelül 40 percnyi fürdőzés után az újonnan megnyílt wellness részleg szolgáltatásait próbáltuk ki: szaunázás, jacuzzi, tepidárium. Masszázsra és a pihenésre sajnos már nem volt időnk, azt majd a következő alkalomra tervezzük be. Mert biztosan lesz következő alkalom, de akkor már nem két órát, hanem legalább három órát szánunk majd a délutánra.

Első hévízi fürdőélményem

 

Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer merüljön bele a hévízi tóba. Különleges élményben lesz része. És ne féljen attól, hogy hideg van!

A tavaszi időszakban pedig a jó idő és a napsütés csak színesíti a fürdőélményt!

 

Hévízi szállásadók tavaszi kedvezményes ajánlatait és programjait keresse honlapunkon >>> 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top