Utazás

Kalandozz ingyen az Amazonason!

Már egy hajóutat is bejárhatunk a Rio Negrón, és benézhetünk az elárasztott erdőkbe is a Google utcanézegetőjével.

Kalandozz ingyen az Amazonason!A Google Street View nagy találmány, otthonról bármikor betölthetjük vele Los Angeles elitnegyedeit, vagy Las Vegas utcáit a józan észt meghazudtoló épületekkel és a járdákon lődörgő amerikaiakkal. A 360°-os felvételek között úgy lépkedhetünk, mintha mi is éppen arra járnánk.

Most új látnivalókkal bővült a szolgáltatás az Erdők Világnapja alkalmából, így virtuális hajóútra indulhatunk a Rio Negrón, átevezhetünk a kisebb mellékfolyókra. Beleshetünk az elárasztott erdőkbe, de akár a szárazföldön is túrázhatunk, vagy meglátogathatjuk a helyi közösségeket. A helyszínek között a távolban megjelenő fehér ovális formára vagy négyzetve kattintva haladhatunk, a scrollal nagyíthatunk bele a képbe, és a képet jobbra-balra húzva nézhetünk körül 360 fokban.

A Google néhány munkatársa az Amazonas Sustainable Foundationnel együttműködve tavaly augusztusban kezdett el képeket készíteni az Amazonas esőerdőiről, hogy aztán ezeket az egyébként védett, nehezen látogatható területeket a világon bárhol, bárki megcsodálhassa a Google Street View segítségével. Ehhez összesen ötvenezer állóképet illesztettek össze. Ez az újítás azért is izgalmas, mert ahogy az a szolgáltatás nevében is benne van, többnyire csak az utcákat lehet bejárni, például a Niagara-vízeséshez sem lehet közel férkőzni, csak az útról tudunk rálesni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top