Utazás

Utasbiztosítás: az utazások mostohagyereke

Egy külföldi utazás előtt általában szeretünk alaposan felkészülni – mit érdemes megnézni, mennyi költőpénz legyen nálunk, milyen ruhákat vigyünk magunkkal... Ennek mind utánajárunk, viszont az utasbiztosítást hajlamosak vagyunk félvállról kezelni, azzal nyugtatva magunkat, hogy úgyis minden rendben lesz.

Nem veszünk róla tudomást, de sajnos tény, hogy akármilyen óvatosak is vagyunk, minket is érhet baj külföldön! Az utasbiztosítás nem csak súlyos balesetekben jöhet jól, hiszen már a legkisebb költségek, például egy egyszerű napszúrásra kapott gyógyszer ára is visszatéríthető vele. Arról nem beszélve, hogy ha megtörténik a baj, milyen jó lenne tudni, hogy abban az idegen országban mit kell tenni, hová kell menni, és egyáltalán, mennyire megnyugtató lenne, ha az anyanyelvünkön kaphatnánk azonnali segítséget!

24 órás szolgálat

A magyar utasbiztosításokhoz tartozó assistance, vagyis segítségnyújtó szolgálatok a nap 24 órájában, magyar nyelven is hívhatók a világon bárhonnan. Érdemes olyan biztosítót választani, ahol ugyanilyen feltételekkel telefonos orvosi segítségnyújtás is kérhető – megnyugtató lehet egy orvossal magyar nyelven konzultálni, ha a külföldi nyaralás során váratlanul belázasodik a gyermekünk, vagy egy séta során kibicsaklik a bokánk. De ne csak a baleseti helyzetekre gondoljunk! Az eltűnt útlevél vagy a másik gépen maradt poggyász is igen kellemetlen lehet, és sajnos gyakran előfordul.

Mindenki felkészült? És az utasbiztosítás?

Jó tudni!

„Van bankkártyás biztosításom, az elég lesz!” – sokan gondolják így, pedig a bankkártyához kapcsolódó biztosítások szolgáltatási köre igen korlátozott. Az alacsony díj érdekében ezekből a biztosításokból gyakran kizárásra kerülnek olyan tevékenységek, mint a motorozás, búvárkodás, síelés, illetve a legtöbb tengerparti sport (pl. quad, parasailing, motorcsónakkal vontatott „banán”). A poggyászbiztosítás és az orvosi költségtérítés összege is korlátozott, és a magyar utazók általában nincsenek tisztában a várható költségekkel, alábecsülik ezt a kockázatot.

Néhány példa külföldön felmerülő esetek várható költségeire:
Egyszerűbb esetek (gyomorrontás, láz, medúzacsípés) kezelése: 15 000 – 120 000 Ft. Súlyosabb esetek (vakbélgyulladás, szívinfarktus) ellátása: 500 000 – 30 millió Ft. Kórházba szállítás mentőhelikopterrel: 2–4 millió Ft. Hazaszállítás: 200 000 – 25 millió Ft.

Villámgyors és kedvező

Az internetes utasbiztosítás megkötésénél nincs gyorsabb, hiszen még közvetlenül az indulás előtt is kényelmesen és egyszerűen elintézhető. Érdemes szétnézni és alaposan áttanulmányozni az ajánlatokat, mert sokszor az alacsonyabb díjhoz alacsonyabb színvonalú szolgáltatások, kisebb fedezeti szintek társulnak.

Az EUB a 2012-es nyári szezonra több pénztárcabarát megoldással jelent meg a piacon, ilyen például az Európa-Favorit területi hatály: a népszerű tengerparti és szomszédos országokba (pl. Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Görögország, Bulgária, Ausztria) 10% kedvezménnyel köthetők meg az utasbiztosítások.

Az EUB Magyarország egyetlen, utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, amely 100 éves múlttal és világméretű hálózattal rendelkezik. Legyen körültekintő indulás előtt, kösse meg utasbiztosítását, hogy nyugodt legyen az utazás és örömteli a hazatérés.

www.eub.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top