Utazás

Április 6-án békés csatatérré változik Budapest!

Szeretnéd újraélni a gyerekkort? Mindig is imádtál párnacsatázni? Akkor ott a helyed április 6-án a nemzetközi párnacsatanapon, ahol ismét felhőtlenül püfölheted a többieket egy párnával!
Április 6-án békés csatatérré változik Budapest!

Három szabály van

A hatalmas párnacsata a Fővám tér Salakházi Sára rakpart felőli végén (a Corvinus egyetem előtt) délután négykor kezdődik. A párnacsatának 3 fő szabálya van: az első, hogy csak puha párnát ér hozni, a második, hogy csak párnás embert ér ütni vele, végül a harmadik, hogy a csata addig tart, ameddig tart, a szervezők nem fújják le a végét. A párnákat igencsak igénybe veszi a küzdelem, így azt tanácsolom, nézz otthon egy már selejtezésre váró régi darabot, amit nem sajnálsz – a legviccesebbek és legfotogénebbek természetesen a tollas párnák.

Április 6-án békés csatatérré változik Budapest!

Ne tűsarkúban, és ne szemüvegben

A párnacsatán a részvétel ingyenes, a szervezőknek mindössze annyi a kérésük, hogy a csata után segítsetek a tollak eltakarításában. Mivel még nem látták meg a sportszergyártók a párnacsata- – mint küzdősport- – ruházatban az üzleti lehetőséget, nincs formaruha – így csak annyit tudok tanácsolni, hogy ne tűsarkúban gyere, és a szemüveget is érdemes levenni. A csata hevében vigyázzatok a fotósokra is (ez saját magam védelmében is mondom).

A párnacsata során békés harcosokként idegenekkel is csatába szállhattok, és új barátságok születhetnek, de mindenképp jobban fogtok szórakozni, mint otthon a tévé előtt. Ez egy olyan verseny, ahol nincsenek győztesek meg vesztesek, csak a mosoly és a jókedv garantált.

Április 6-án békés csatatérré változik Budapest!

Egy kis történelem

Az első nemzetközi párnacsatanapot 2008-ban rendezték meg, és már akkor 25 városban törtek ki békés összecsapások. Csak New Yorkban ötezer ember ragadott párnát egy téren, és ez a nap azzal vonult be a történelembe, hogy az addigi legnagyobb „flash mob” (interneten, illetve SMS útján szerveződő) eseménynek számított. Tavaly már 39 ország 115 városában szálltak a tollpelyhek, Amerikától Európán és Közel-Keleten át Ázsiáig.

A budapesti rendezvény szervezője a Budapest UP!, egy flash mobokat és városi köztéri akciókat szervező csoport, amelyeknek célja a Budapest köztereinek élettel való megtöltése. Ők számos egyéb, sok embert megmozgató eseményt is szerveznek (például a „Keresd a zászlót” vagy közös nagy hógolyózás) úgyhogy érdemes bejelölni a Facebook-oldalukat, hogy értesüljetek ezekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top