Utazás

10 romantikus hely Magyarországon – fotók

Ki ne szeretné meglepni a párját egy meglepetés-randevúval vagy kirándulással? Hogy egész biztos jól süljön el, a helyszínválasztás kulcsfontosságú! Íme, kis hazánk 10 legromantikusabb pontja!

Kőtenger – a természet remeke

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

A Káli-medence egyik legszebb éke, és egyben geológiai csodája a Kőtenger, amely Szentbékálla környékén a leglátványosabb. A különleges sziklaformák, a kövek mélységeiben élő növények, virágok, szemet gyönyörködtető kompozícióját élvezhetjük, ha egy nagy sétát teszünk itt a szerelmünkkel. A terület túrázáshoz és meghitt beszélgetésekhez is ideális. A természet remekeit, az érdekes formájú köveket, sziklákat nézegetve az ember testileg-lelkileg ellazul a jó levegőn, és immár képes csakis a párjára koncentrálni.
TIPP: Nézzük meg a közelben található gótikus műemléket, a Velétei palotaromot is!

Lillafüred – korhű regények helyszíne

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

Aligha létezhet megfelelőbb helyszín egy romantikus hétvége eltöltéséhez, mint a festői szépségű Lillafüred, a roxforti kastélyra emlékeztető palotahotellel és a lezúduló vízeséssel. A szabadidő eltöltéséhez a kirándulásokon kívül is minden adott: számos wellness- és sportolási lehetőség közül választhatunk, kisvasúttal is felfedezhetjük a környéket, és ne feledkezzünk meg a legendás borokról sem! A Szinva és a Garadna patakok összefolyásából született tó környékén is érdemes sétálni, amely csónakázásra kiváló. A csónakban pedig a látvány, valamint a természet csöndje, vagy éppen zaja épp eléggé megágyaz a romantikához.
TIPP: A régi palotahotelnek hihetetlen hangulata van! A korhű hallba akkor is térjünk be egy jó kávéra, ha nem ott szálltunk meg!

Pécs – a kultúra bölcsője

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

A romantikára vágyóknak igazi ékszerdoboz Pécs, a meseszép sétálóutcájával, a hangulatos kifőzdéivel, kávéházaival, a platánfáival, a kőriseivel, és csak úgy lüktet benne a kultúra és a művészet. Ott bolyongva olyan érzésünk támad, hogy nem is Magyarországon járunk, amely még inkább lángra lobbantja bennünk a lelkesedést az önfeledt kikapcsolódás iránt – nemhiába hívják a szerelem és a kultúra városának is. Amellett, hogy számos múzeumban, műemlékek között és a várban is látogatást tehetünk, nem érdemes kihagyni a Szerelmesek lakatjait sem, amelyek százával lógnak az örök, soha el nem múló érzés jelképeként a Janus Pannonius utca egyik vaskerítésén. Gazdagítsuk a készletet saját lakatunkkal!

TIPP: Látogassunk el az alig 11 kilométerre lévő Abaligeti Cseppkőbarlangba is!

Sümeg – az élő történelem földje

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

A vár alatti városka kanyargó utcái megragadó, romantikus látványt nyújtanak. Ha ott járunk, sétáljunk fel a várba, pillantsunk le Sümegre, és feledhetetlen élményben lesz részünk! A környék csak úgy árasztja magából a múltat, a levegővel együtt szippanthatjuk be a történelmet. Emellett a Vár, a Váristálló, a Püspöki Palota, a Kocsi-múzeum, a Kisfaludy Múzeum és a ferences templom látnivalói remekül elterelik a figyelmet az akár első közös, kettesben töltött nap jellemző izgalmáról is, ezáltal ellazultabb lelkiállapotban tölthetjük az időt!
TIPP: Ha már a környéken járunk, mártózzunk meg együtt Hévízen, a tóban!

Szentendre – a bájos turistacsapda

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

Meghitt éttermek a Duna partján, girbegurba, keskeny, macskaköves utcácskák. Múzeumok garmadája, számos program és látnivaló a művészetek kedvelőinek, skanzen – Szentendre bájos, romantikus turistacsapda mediterrán életérzéssel fűszerezve, és nagy előnye, hogy közel van a fővároshoz. Ha Budapesten élünk, akár néhány órányi szabadidő is elég ahhoz, hogy kicsit kiszakadva a hétköznapokból, meglepjük a párunkat egy szentendrei sétával és egy hangulatos vacsorával. A két települést kerékpárút is összeköti: egy jó kis biciklizéssel még különlegesebbé tehetjük a közös programot.
TIPP: Ha túrázni vágyunk, ne feledkezzünk meg a szépséges RÁM-szakadékról!

Tata – a tavak városa

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

A tavak városa festői víztükrökkel, várral, páratlan kilátással és hangulatos utcákkal várja a romantikára éhezőket, nem beszélve arról, hogy a természetben errefelé a zöld megannyi árnyalata felfedezhető, ami eleve jó hatással van a lélekre. Az Öreg-tó környéke, az Agostyáni Arborétum, a Kálvária-domb és az Esterházy család által épített Angolpark is remek lehetőséget nyújt a nagy sétákhoz. Érdemes letekinteni a városra a Fellner Jakab-kilátóból is, és ha sportos kikapcsolódásra vágyunk a párunkkal, a közeli kalandparkot és a golfklubot is meglátogathatjuk.
TIPP: Nézzük meg a várat és a vármúzeumot!

Tihany – a visszhang otthona

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

Tihanyban minden együtt van, ami a romantikához kell: a Balaton fodrozódó, zöldes vize, a dimbes-dombos táj, a buja, zöld növényzet, a kedves, macskaköves, kacskaringós városka és még a visszhang is! A Belső-tó, a Csúcs-hegy az őslevendulással, a Ciprián-forrás friss vize és az Aranyház pedig még fokozzák ezt a hatást. A tihanyi apátság a maga történelmi jelentőségével és azzal, hogy házasságok sokasága köttetett az ódon falak között, már-már misztikus helyszín a szerelmesek számára. Ha pedig édes élményre vágyunk, a Marcipán Múzeumba is ellátogathatunk.
TIPP: Nézzük meg a Babamúzeumot, érdemes!

Városliget – a közeli paradicsom

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

Elég néhány szabad óra és egy könnyű pokróc, máris a természetben lehetünk a kedvesünkkel, a város közepén is, ha a Városligetet választjuk a randink helyszínéül. Ráadásul számtalan félreeső, eldugott, mégis nagyon szép pontja van, így bátran lehetünk leleményesek ezek feltérképezését illetően. A Vajdahunyad vára, túloldalán a meghitt kis étteremmel éppen jó egy tavaszi este eltöltéséhez. A Városliget nagy előnye még, hogy ha időközben más szórakozáshoz támad kedvünk, a közeli vidámpark, az állatkert, vagy épp a múzeumok tárlatai mellett is dönthetünk.
TIPP: Együnk ketten egy vattacukrot, garantáltan jó kedvünk lesz tőle!

Veszprém – a királynék városa

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

A királynék városa az építészeti emlékeken és a középkori műemlékeken kívül üdítő kirándulási lehetőségeket is kínál. A Balatonhoz közel eső, nagyon szép részen fekvő város a művészetek otthona is: folyamatosak a kortárs kiállítások, és a színházi élet is pezseg. Az Óvárosban zajlik az élet, évente számos fesztiválnak és rendezvénynek ad otthont, így a kirándulás során csak úgy szívhatjuk magunkba a kultúrát. Emellett Veszprémben található – sokak szerint – az ország legszebb állatkertje, és a városból több kerékpáros- és gyalogtúra-útvonal is indul a Bakony hegyei közé.
TIPP: Nézzük meg a Várkút és a Viadukt környékét!

Villány – a magyar Provence

10 romantikus hely Magyarországon - fotók

 

Villányra nem véletlenül mondják, hogy a magyar Provence. Itt a jó hangulat is garantált, mert a helyiek végtelenül kedvesek, és a borkóstolás egyszerűen elkerülhetetlen. A borászkodó családok rég nem látott jó ismerősökként invitálnak bennünket otthonos pincészeteikbe, ahol egy új világ tárul elénk, igaz, a borút már önmagában is tele van látnivalókkal. Sok nemzetiség által lakott, multikulti érzést keltő, emberi léptékű közeg ez, amelyben könnyű lélekben is elveszni, az idő lelassul, a stressz szertefoszlik, és átadja a helyét a nyugalomnak, az ellazultság állapotának. Téved az, aki azt hiszi, Villány varázsa csak a borban rejlik! A gazdag történelmi hagyaték, a képzőművészet, a természet, a gyógyító víz és az ország legrégebbi kegyhelye is felfedezésre vár.
TIPP: 51 borospince van – hódítsuk meg valamennyit!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top