Utazás

8 elképesztő hajó a nagyvilágból – fotó

Lehet vitorlás vagy Steve Jobs luxusjachtja, a lényeg, hogy látványos legyen. Ezekre a hajókra talán még a tengeribetegek is szívesen felszállnának.

 

 Szállás, utazás, strandok – horvatorszag.lap.hu, minden, ami Horvátország!


1. Steve Jobs hajója, a Venus

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

A néhai Apple-góré még 2007-ben bízta meg a népszerű francia dizájnert, Philipe Starckot, hogy tervezzen neki egy karcsú és minimalista, mégis óriási hajót. A Venus építésének munkáit Jobs halála után özvegye, Laurene Powell felügyelte, így 2012-ben végül elkészült a csodajármű. Információk szerint a Venus körülbelül 70-80 méteres. Természetesen minden luxus megtalálható benne: impozáns kabinok, úszómedence, szauna és jacuzzi.

2. Adastra

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

Nyugalom, ez tényleg egy hajó, nem pedig a Tom Cruise-féle nézhetetlen, Világok harca című mozi egyik jelenete.

Felfedezetlen paradicsom – az albán tengerpart

A hajót öt évig építették, és 2012 tavaszán adták át a megrendelőnek, aki nem más, mint Anto Marden milliárdos üzletember. Érdekessége, hogy akkori információk szerint az Adastrát még iPad-készülékkel is lehet irányítani. A hajó 42,5 méter hosszú, 16 méter széles, üvegből és kevlárból álló 52 tonnás gépezet. A hatfős személyzet mellett még 9 unatkozó milliárdos elfér rajta. 

 

3. Golden Odyssey

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

A németek 1990-ben építették ezt a szuperjachtot. Hogy mennyire adnak a luxusra? Nos, elég ha annyit mondunk, hogy a 25 fős személyzet mellett 12 vendég utazhat egyszerre a hajón.

4. Maltese Falcon

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

A Máltai Sólyom egy 88 méteres, háromárbocos vitorlás. A hajó pompás belső elrendezését Ken Freivokh tervezte, belső terében 4-6 lakosztály alakítható ki. Ez a világ valaha készített legnagyobb, legjobban megtervezett és egyben legdrágább, széllel hajtott jachtja. 2012-ben 22 milliárd forintra becsülték az értékét.

5. Oasis of the Seas

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

Karibi luxushajóútra indulhatunk ezzel a monstrummal. Az 5 csillagos lakosztályokkal is büszkélkedő óceánjáró, 2009 végén debütált a floridai Fort Lauderdale-ben. Egy 7 éjszakás kelet-karibi hajóútra minimum 225 ezer forint körüli összeget kell fizetnünk, de ha lakosztályban szeretnénk lakni, akkor fejenként több mint 1 millió forintot kell letennünk az asztalra.

6.  Voronoi

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

A 2011-es Millennium Jacht Dizájn Díj győztese volt ez az extravagáns 125 méteres szuperjacht. Mintázatát egy speciális módszernek köszönheti. A hajók esetében elengedhetetlen részek itt sem maradhattak el: belső kert, bár, galéria és étkező egy kisebb színpaddal az élőzene számára.

7. „A”
8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

Ez az első látására valamiféle hadihajónak kinéző jacht egy orosz milliárdos, Andrej Melnicsenko  tulajdona. Nevét nemcsak tulajdonosának, hanem a férfi feleségének – a szintén A betűs –, Alekszandra Nikolicsnak is köszönheti. Értéke 300 millió dollár, és először 2010-ben mutatták meg a nagy nyilvánosságnak, hogyan is néz ki a hajó impozáns belseje.

8. Athena

8 elképesztő hajó a nagyvilágból - fotó

A 2004-ben díjat nyert hajócsodát 2012-ben 95 millió dollárért adták el. A háromárbócos „ladikon” van színházterem és könyvtárszoba is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top