Utazás

Kulináris élmények Ausztriában

Nem kell messzire utazni, hogy igazi kulináris élményekkel gazdagodjunk. Elég átugorni a szomszédos Ausztriába, hogy egy másik nemzet isteni ételeit ismerhessük fel. Ajánlunk is pár remek programot, kirándulásra fel!

Ausztria számos gasztronómiai fesztivállal büszkélkedhet, de sok olyan szállást is találhatunk az országban, ahol a házigazdával együtt főzhetjük meg a sógorok kedvenc ételeit. Ha például  Burgenlandban járunk, érdemes ellátogatni a helyi termelőkhöz, akiktől vásárolni is tudunk portékáikból. Dél-Burgenlandban például külön ínyencrégiót szenteltek a szabadon tartott libáknak, akárcsak az almának, a gyógy- és fűszernövényeknek, valamint a zickentali mocsári ökörnek. A tartomány konyhájára alapvetően a természetközeliség jellemző: a vidéki fogadók és első osztályú éttermek étlapján egyaránt megtalálhatók a különböző háziállatokból készült ételek, valamint a Fertő tóból származó fogas és ponty. Néhány helyen még a dél-burgenlandi erdei disznót is feldolgozzák, amely a házi sertés és a vaddisznó keresztezéséből jött létre.

Kulináris élmények Ausztriában

Fotók: Österreich Werbung Marketing Kft.

A Mostviertel régió szelíd, termékeny részén gyümölcsös különlegességek – édességek és ízletes égetett szeszek – készülnek a barkócaberkenyéből és a húsos som vöröslő bogyóiból is. A kínálatot pedig a Traisental egyszerű, ugyanakkor elegáns borai teszik teljessé.

Augusztusban tartják a „Hosszú asztal” nevű rendezvényt. Az esemény célja, hogy megmutassa, milyen egyedülállóan változatos gasztronómiai kínálattal találkozhatunk Grazban. A program legalább olyan sokszínű, mint Graz maga: tökmagolaj, bor és csokoládé kóstolása, álomszerű variációk reggelire, kulináris városnéző túrák, fantáziadús ebédek, ünnepi gálavacsorák, sok-sok humor, bűvészelőadások és zene gondoskodik a kellő hangulatról és a vidám percekről. A hét megkoronázását az Ínyencbál jelenti.

Kulináris élmények Ausztriában

 

 Szállás, utazás, strandok – horvatorszag.lap.hu, minden, ami Horvátország!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top