Utazás

Új trend: ingyenes városnézés

Nemcsak a repjegyen és a szálláson lehet spórolni, de a városnéző utakon is. Egyre több nagyvárosban működnek az ingyenes idegenvezetések.

Fapados, last minute repjegyek, couch surfing, telekocsi: a költséghatékony utazások idejét éljük, az ember ott spórol, ahol tud; nem meglepő hát, hogy a világvárosokban már léteznek ingyenes – pontosabban „annyit fizetsz, amennyit akarsz” – városnéző körutak, amikor is az idegenvezetés ingyenes, a turisták pedig borravalót adhatnak vezetőjüknek. A Guardian angol nyelvű hírportál free city tour listájára Barcelona, London, Szófia, Buenos Aires és New Orleans mellett Budapest is felkerült.

Új trend: ingyen városnézés
Barcelona

Aki költséghatékony idegenvezetést szeretne, egyszerűen írja be a keresőbe a város nevét és a free city tour keresőszót, a weboldalon pedig vegye fel a kapcsolatot az idegenvezetővel, akivel a megbeszélt helyen találkozhat majd. Az ingyentúráknak se szeri se száma, de a különféle utazási oldalakon pontozzák őket. Persze nemcsak ingyenes városnéző körutak léteznek, Berlinben például működnek becsületkasszás éttermek is, ahova a vendég annyit dob be, amennyit gondol. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top