Utazás

Olcsó nyári programok – 2. rész

Nyári szabadság van, pénz viszont nincs – ugye, ismerős helyzet? Íme, újabb 4 TIPP, miként kapcsolódhatunk ki 5000 Ft alatt!

Olcsó nyári programok - 2. részVárnak a várak!

Kis hazánk igen erős gyönyörű várak és kastélyok tekintetében – ha megnézünk egyet-egyet, és a rendszerint hozzátartozó festői környezetet, máris nyaralós hangulatba kerülünk. A belépők a legtöbb helyen alig 1000-2000 forintot kóstálnak – ha kirándulni vágyunk, keressük fel a legközelebbi várat.

Olcsó nyári programok - 2. részTörténelmi karnevál!

Immár hagyománynak számít Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevál, a többnapos programnak hihetetlen hangulata van, és mindenki találhat ott kedvére való, pénztárcabarát időtöltést az augusztusi hőségben. Többek között ingyenes, látványos bemutatók, koncertek, kalandvár, utcazene és kiállítások sora vár ránk.

Olcsó nyári programok - 2. részSpontán kempingre fel!

A nyaraláshoz nem kell okvetlenül százezrekben gondolkodnunk! Elég egy sátor, egy élelmiszerrel és mindenféle túlélő kellékkel megtömött hátizsák, és egy jó társaság. Ha nincs a közelben megfelelő üdülőhely, mehetünk kempingezni akár a közeli erdőbe vagy tópartra – ha nyitottak vagyunk a spontán dolgokra –, és a természet lágy ölén megfeledkezhetünk a gondjainkról. Azonban arról érdemes tájékozódni, nincs-e a környéken tűzgyújtási tilalom.
Tisza-tó kemping
Balatoni kempingek

Olcsó nyári programok - 2. részSzervezzünk batyubált!

Akár egy 10 fős társaságot is vendégül láthatunk 5000 forintból, ha a szabadságunk egyik napján rendezünk egy szalonnasütős kerti vagy kert híján akár erdei bulit. Kenyér, szalonna, némi hagyma, egy kis bor és üdítő – ennyi kell az egészhez, és ezeket a kellékeket akár össze is dobhatják a résztvevők, batyubál módjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top