Aktuális

Alternatív, olcsó szállások a vakáció alatt

Ha már elegünk van az unalmas és zsúfolt hotelekből, pókerarcú recepciósokból, ideje új szálláslehetőségek után néznünk. Kipróbált és pénztárcakímélő ötleteinkkel akár már az idei nyaralásunkat is izgalmasabbá tehetjük.

Otthonbérlés

Alternatív, olcsó szállások a vakáció alatt

Minden, ami Horvátország! Tippek, szállások, utazás!

A világ számos pontján több ezren éltek már az otthonbérlés lehetőségével. Leginkább azok, akik nyaralásuk során, idegenben is szeretik otthonosan és kényelmesen érezni magukat. Az erre a szállástípusra szakosodott ingyenes internetes oldalakon, közvetítő cégeken vagy egyenesen a tulajdonostól vehetünk bérbe lakásokat és házakat a nyaralásunk idejére. Ha többen utazunk együtt, így kifejezetten olcsóbban jutunk szálláshoz, és még a helyi emberek életét is jobban megismerhetjük. A szálláshelyek között a saját igényeinknek megfelelően keresgélhetünk, felszereltség, méret, elhelyezkedés és egyéb szempontok alapján. A kiválasztásban fotók, a korábbi vendégek véleményei és maguk a tulajdonosok is segítenek, akik viszont kiköthetnek minimális tartózkodási időt, végtakarítási és kauciós díjat is. A fizetés többféleképpen lehetséges. Amennyiben előre fizeted ki a szállás díját a közvetítő cégnek, ők visszatarthatják az összeget mindaddig, míg a szállást át nem vetted. De van olyan hely is, ahol az ár egyik felét előre, a másikat pedig kulcsátadáskor személyesen kérik el.

Alternatív, olcsó szállások a vakáció alatt

Én néhány hónappal ezelőtt egy párizsi hosszú hétvége során egy nagyobb társasággal kipróbáltam ezt a szállásformát, és bátran állíthatom, hogy a rendszer biztonságos és jól működik. Mi a Montmartre negyedben béreltünk egy három hálószobás lakást hat főnek naponta kétszáz euróért. A tágas, teljesen felszerelt lakás nem okozott csalódást ugyanúgy nézett ki, mint a képeken, és rendkívül tiszta volt. Antoine, a tulajdonos, aki közvetlenül mellettünk lakott a családjával, igen segítőkész volt, és sok hasznos információval is ellátott minket vásárlás és programok terén.

Néhány népszerű bérbeadó oldal, ahol ilyen lakásokat és házakat kereshetünk: www.homeaway.com; www.ownerdirct.com; www.greatrentals.com

Bérelj ágyat!

Alternatív, olcsó szállások a vakáció alatt

Ha nem nagy társaságban, hanem egyedül vagy párban utazunk, akkor sem kell lemondanunk az otthont idéző szállás lehetőségéről. Vannak olyan szállásadók, akik házukban vagy lakásukban turistáknak csak egy szobát, esetleg csak egy ágyat adnak ki. Ezeken a helyeken a tulajdonoshoz nagymértékben kell alkalmazkodni, főleg a konyha és a fürdőhelyiségek használatakor, de pont emiatt az áruk rendkívül kedvező, és egy hostelhez képest nem kell többedmagunkkal együtt nyomorognunk. Ilyen lehetőséget például a www.airbnb.com oldalon találhatunk.

Hív a természet

Alternatív, olcsó szállások a vakáció alatt

Ha szeretjük a természet közelségét és szívesen belekóstolnánk a vidéki életbe, a virágzó falusi turizmus kiváló választás lehet. Osztrák parasztgazdaságokban, toszkán biofarmokon vagy francia gazdaságokban bérelhetünk szobát, házrészt vagy akár külön kisházat is, melyek ára hatvan euró körül van két főre éjszakánként. Miközben gyönyörű tájakon pihenünk, megismerhetjük ezeknek a gazdaságoknak az életét, kóstolhatunk házi finomságokat és élvezhetjük a házias vendéglátás minden örömét. Némelyik gazdaságban különböző szezonális munkával a nyaralásunk árát egyben meg is kereshetjük.

Ausztria: www. urlaubamtbauernhof.at; Olaszország: www. agriturismoitaly.it;

 Olcsó szállást keresel belföldön? Csak egy kattintás: szallas.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top