Utazás

Légiutas-kísérők utazási tippjei

A légiutas-kísérők sokat utaznak, és ismernek néhány apró trükköt, amivel kényelmesebbé teheted a repülőutad.

1. Izgulósoknak

Ezt sajnos nem mindig lehet befolyásolni, de ha nagyon izgulunk a repülés, pláne a turbulencia miatt, akkor próbáljunk minél előbbre ülni, mert ott ráz a legkevésbé a repülő. Ha viszont minél csendesebb helyre vágyunk, üljünk hátra, mert oda kevésbé hallatszik például a gyereksírás – mondjuk, ha nem épp mellettünk ül – mondja Amy Foley, a Southwest légitársaság utaskísérője.

2. Ha gyerekkel vagy…

A légiutas-kísérők szerint ha gyerekkel utazunk, akkor válasszunk délutáni járatot. Azon kevesebb üzletember ül, és délután a gyerekek – szerencsés esetben – alszanak. Sőt néha a felnőttek is. Szóval a legnyugisabb utak a légiutas-kísérők számára a délutáni járatok.

Légiutas kísérők utazási tippjeit

3. Írd a neved a bőröndre!

Tényleg nem hülyeség, főleg ha már éltél át olyat, hogy az utazótáskád napokkal később érkezett meg oda, ahova kellett volna. A kézi poggyászra sem árt felírni, kellemetlen félreértések kerülhetők el vele.

4. Vidd magaddal!

Nem mindig jut a repülőn takaró, párna pedig nem mindig van. Igen, tudjuk, hogy nem feltétlenül takarót akarsz magaddal cipelni, de ha több mint 10 órás út vár, nem árt a saját kis cuccaidat vinni, így sokkal kényelmesebben utazhatsz. Füldugót pedig már pár száz forintért kapsz a gyógyszertárakban, akár pár órára is ideális, ha nem akarsz síró gyereket vagy beszélgetős utastársat kifogni.

5. Nyugi!

És végül a legaranyosabb jó tanács, hogy legyél mindig kedves az utaskísérőkkel, hiszen ők töltik a poharadba a kávét. Pár mosollyal akár bonyolultabb kéréseket is el tudnak intézni, de ha nem vagy velük jó fej, nem fogják törni magukat. Arra pedig készülj, hogy valószínűleg nem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezted. Késés, elfoglalták az ülésed, ilyesmik – a lényeg, hogy maradj nyugodt, előbb-utóbb minden megoldódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top