Utazás

Parkolási bírságot kapott Hillary Clinton

Elfelejtett parkolójegyet venni London belvárosában, 80 fontja bánja.

Az Egyesült Államok volt külügyminisztere, az egykori amerikai elnök felesége a minap a londoni Királyi Külügyi Intézetben tett látogatást, ahol átvette a tekintélyes politikai kutatóműhely éves díját a nemzetközi diplomáciában kifejtett erőfeszítéseiért. Hillary Clinton egy bérelt, sofőr vezette Mercedesszel érkezett az intézet patinás székháza, a Chatham House elé, és a testőreit szállító kisbusszal együtt beállt az épület előtti parkolóba; parkolójegyet azonban nem vett.

Az elegáns Mayfair negyedben emelkedő Chatham House előtt 3,30 fontba (ezer forintba) került volna egy óra parkolás. A környéken járőröző parkolóőr könyörtelenül kiállította a 80 fontos (átszámítva mintegy 28 ezer forintos) büntetésről szóló csekket. Hillary Clinton testőrei ugyan megpróbálták jobb belátásra bírni, de ő hajthatatlannak bizonyult.

Az ügyben illetékes Westminster kerületi tanács közölte, hogy „a világpolitikában betöltött szerepétől függetlenül” mindenkinek fizetnie kell a parkolásért Londonban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top