Utazás

Koncz Zsuzsánál nem “rohan az idő”

Rohan az idő, Ha én rózsa volnék, Valahol egy lány, Miért hagytuk, hogy így legyen – bizony ki ne dúdolgatta volna ezeket a dalokat, ha a szíve fájt vagy ha boldog volt, koncerten vagy éppen tábortűz fényében... Koncz Zsuzsa új albumában, a Tündérországban azonban a korábbinál jóval kritikusabb hangot is megüt.

Koncz Zsuzsánál nem „rohan az idő„Több mint 50 éve van a pályán, mégis mintha időtlenné vált volna Koncz Zsuzsa. A művésznőnél nem »rohan az idő«. Úgy tud megújulni, hogy közben mindig ugyanolyan marad. Biztonságot adó igazodási pont sokunk életében” – írta róla az egyik rajongója az énekesnő Facebook-oldalán. S bár ez kétségtelenül így van, most mégis saját bevallása szerint élesebben fogalmaznak az új album dalai, lévén az őt körülvevő világ szintén jóval radikálisabbá vált.

Erről szól többek között a címadó dal, mely szerint „Ez a tündérország / háborúban áll, / Magával harcol / és békét nem talál.” A művésznő azonban kiemelte, szó sincs politikai töltetről a szövegben, csupán szociális tudatosság. „A dalok azért vannak, hogy történeteket meséljenek el” – véli.

Az énekesnő mesélt az új album keletkezéséről is. „Rendkívül rövid idő, csupán néhány hét alatt megszületett a lemez, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, fontos számomra, hogy megjelent. Amellett, hogy rendkívüli zenészekkel, zeneszerzőkkel dolgozom együtt, egyszerűen legbelül mindig érzem, hogy melyik dalban van meg minden, ami szerethetővé teszi, és mi az, amin esetleg még változtatni kell.”

Az albumot még különlegesebbé teszi, hogy Cipőnek, a Republic márciusban elhunyt frontemberének két dala szintén szerepel rajta. „Ez a két dal volt a kiindulópont. A tragikus veszteség után úgy éreztem, mindenképpen el kell énekelnem azoknak, akiknek igazán szól: a közönségnek.”

Koncz Zsuzsánál nem „rohan az idő

Az új album már kapható a Hungaroton Zeneáruházban, az iTuneson és a fontosabb lemezboltokban, aki pedig a mostanában mindenhol telt házzal várt énekesnő új lemezét élőben is szeretné hallani, megteheti azt 2014. március 14-én a Budapest Sportarénában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top